januar 10, 2018

Celjski kriminalisti ujeli podkupljivega učitelja vožnje

Kriminalisti celjske policijske uprave so ujeli podkupljivega učitelja vožnje s Celjskega. Od kandidatov za vožnjo je zahteval in sprejemal gotovino, v zameno so lažje prišli do izpita.

Učitelj vožnje s Celjskega je kandidatom v zameno za denar omogočil, da so lažje prišli do izpita. (Fotografija je simbolična.)

Za uslugo tudi 600 evrov
Celjski kriminalisti so z zbiranjem obvestil in dokazov ter s hišnimi preiskavami ugotovili, da je učitelj vožnje v eni izmed šol vožnje z območja Celja v letih 2016 in 2017 od kandidatov za vožnjo zase zahteval nedovoljene nagrade v obliki gotovine. Sprejemal je zneske v višini od 25 do 600 evrov. V zameno za denar je kandidatom uredil vpis v šolo vožnje, neupravičeno pridobil evidenčni karton vožnje, s ponarejanjem poslovne dokumentacije uredil, da kandidatom ni bilo treba biti na obveznem teoretičnem programu usposabljanja. Prav tako je uredil, da jim ni bilo treba v celoti izvesti predpisanega praktičnega dela usposabljanja. Kriminalisti so zaradi korupcije in gospodarskega kriminala zoper deset fizičnih in eno pravno osebo na pristojno tožilstvo podali petnajst kazenskih ovadb. Ker primer posega na področje preventive in varnosti v cestnem prometu, so o kršitvah obvestili tudi pristojno Javno agencijo za varnost prometa. (NS)