februar 6, 2024

47-letnica trgovala z drogami in zanemarjala otroka

Celjski policisti so v preteklih dneh opravili hišno preiskavo pri 47-letni Celjanki, ki so jo sumili neupravičene proizvodnje in prometa z drogami. V preiskavi so odkrili droge, ob tem pa ugotovili, da z njo v nevzdržnih razmerah živi otrok s posebnimi potrebami.

Otroka s posebnimi potrebami, ki je s 47-letnico živel v nevzdržnih razmerah, je Center za socialno delo namestil na varno. (Foto: Štajerski val)

Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, so med hišno preiskavo pri 47-letni Celjanki ob manjši količini prepovedanih drog našli tudi več uporabljenih igel za vbrizgavanje prepovedanih drog, ki so bile na dosegu otroka in bi se lahko z njimi poškodoval. „Osumljena in otrok sta živela v neprimernem, neogrevanem, zanemarjenem prostoru, neprimernem za bivanje otroka s posebnimi potrebami. Zaradi nevzdržnih življenjskih razmer, v katerih je bival otrok, smo obvestili Center za socialno delo Celje. Predstavniki omenjenega centra so otroka začasno odvzeli in namestili v varno okolje,“ so zapisali v sporočili za javnost.

Pri hišni preiskavi so v stanovanju našli še pasjega mladička, ki ni imel ustreznih listin in ni bil primerno negovan, zaradi česar so pristojni z Uprave za hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin psa začasno odvzeli in ga namestili v karanteno. Osumljeno 47-letnico bodo policisti kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami ter zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja. Čaka jo tudi prekrškovni postopek zaradi kršitev določil Zakona o zaščiti živali. (NS)