februar 21, 2024

Divjal po avtocesti in v nekaj minutah dvakrat naletel na radar

Policisti Policijske uprave Celje so včeraj na avtocesti kar dvakrat obravnavali istega voznika, ki je vozil krepko nad omejitvijo. Dvakrat so ga tako doletele kazenske točke in globa.

 

 

Policisti ponovno opozarjajo, da je neprilagojena hitrost eden najpogostejših razlogov za najhujše prometne nesreče. (Foto: Štajerski val)

Policisti celjske prometne policije so med včerajšnjim poostrenim nadzorom prometa na avtocesti, s poudarkom na ugotavljanju prekoračitev hitrosti, zaznali več kršitev voznikov osebnih vozil. Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, je posebej izstopal voznik osebnega avtomobila znamke BMW, slovenski državljan, ki je na odseku avtoceste A1, kjer je hitrost vožnje omejena na 100 km/h, vozil s hitrostjo 191 km/h. Kršitelju so izdali plačilni nalog, kjer so mu poleg globe v višini 1.200 evrov, izrekli tudi 9 kazenskih točk. Isti voznik je nekaj kilometrov naprej od prve kršitve, na odseku avtoceste, kjer je hitrost vožnje prav tako omejena na 100 km/h, ponovno prekoračil hitrost, saj je vozil s hitrostjo 207 km/h. Kršitelju so tudi v drugo izdali plačilni nalog za pačilo globe 1.200 evrov in mu izrekli 9 kazenskih točk. (Foto: PU Celje)