april 20, 2023

Na Ljubečni in v Vitanju nesreči zaradi alkohola

Policisti znova poročajo o prometnih nesrečah, ki jim je botroval alkohol. Eno je na Ljubečni povzročila močno opita voznica, v drugi, ki se je zgodila v Vitanju, pa sta bila alkoholizirana tako povzročitelj prometne nesreče kot udeleženec.

Policisti znova pozivajo, da če ste uživali alkoholne pijače, nikar ne sedite za volan. Bodite odgovorni in si uredite prevoz. (Foto: Radio Štajerski val)

Napihala dve promili in pol
Prometno nesrečo na Ljubečni je včeraj okoli pol devetih zjutraj, kot so sporočili s Policijske uprave Celje, povzročila voznica osebnega vozila, ki ji je preizkus z alkotestom pokazal, da je imela dobri dve promili in pol alkohola v krvi. Voznica je pri vključevanju na prednostno cesto izsilila prednost vozniku osebnega vozila in trčila vanj ter s kraja nesreče odpeljala. Pri vožnji je večkrat kršila cestno prometne predpise, se pa na srečo v trčenju ni nihče poškodoval. Voznico bodo policisti kazensko ovadili.

Prometna nesreča dveh pod vplivom alkohola
Sinoči pa so policisti v Vitanju obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih vozil, oba sta bila pod vplivom alkohola. Povzročitelj je imel dobri dve promili alkohola v krvi, drugi udeleženec pa dobro promilo. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilne strani in smeri vožnje, oba voznika pa sta se v trčenju lažje poškodovala. Povzročitelja nesreče čaka kazenska ovadba, udeleženec pa je dobil plačilni nalog.

Na Policijski upravi Celje ob tem še pravijo: „Skorajda ne mine dan, da na cestah naše policijske uprave ne bi obravnavali voznikov, ki vozijo pod vplivom alkohola. Še bolj zastrašujoče so visoke stopnje alkoholiziranosti. Glede na to, da so pred nami praznični dnevi in pogostejša druženja, opozarjamo vse voznike, naj ne vozijo, če so uživali alkoholne pijače. Reakcije voznikov, ki so pod vplivom alkohola so običajno prepozne in napačne, na določene nevarnosti sploh niso več sposobni reagirati. Zato svetujemo vsem voznikom, če ste uživali alkoholne pijače, nikar za volan. Bodite odgovorni in si uredite prevoz.“