april 12, 2021

Najemnik Doma na Osankarici: »Izgubil sem vse, ne vem, kako naprej.«

Prejšnji teden je pogorel Dom na Osankarici. Najemnik doma Aleš Patekar je v požaru izgubil vse. Kako naprej, še ni znano.

Žalosten pogled na dom po požaru. (Foto: PGD Oplotnica)

Kot smo že poročali TUKAJ, je požar gasilo več kot 100 gasilcev, počitniško-gostinski del doma je pogorel v celoti, uspeli pa so rešiti muzejski del, v katerem je zbirka Pohorskega bataljona. Dom na Osankarici je lani julija v dolgoročni najem prevzel Aleš Patekar, ki je po požaru izjemno pretresen. Izgubil je vse:

Dom je bil sicer zavazovan prek lastnika Zvonka Krošla, on bo, kot razlaga Patekar, tudi odločal, kakšni bodo nadaljnji koraki. Več naj bi bilo znano v tem tednu. Dodaja pa Patekar:

Po požaru je Patekarju na pomoč priskočila ekipa, ki je delala v Domu na Osankarici. »Ekipa Doma na Osanakrici se je odločila, da priskoči na pomoč z zbiranjem prostovoljnih prispevkov našemu šefu Alešu Patekarju, ki je v požaru Doma na Osankarici izgubil vse svoje imetje in prav tako svoj dom. Če želite pomagati tudi vi, lahko prispevek nakažete na naslednji račun:
Aleš PATEKAR, Lukanja 19, 2317 Oplotnica
Številka računa oz. TRR.: SI56 02281153 0701686
BIC: LJBASI2X so zapisali na FB ter dodali: »Ta Dom je bil naš dom sreče in veselja. Sedaj smo ga žal izgubili na res grozen način. Vendar ogenj nam ni odnesel lepih spominov, ki smo jih preživeli skupaj kot Družina! Ti bodo vedno zapisani v naših srcih.«

Policisti so medtem v preiskavi požara izključili tujo krivdo. S Policijske uprave Maribor so danes sporočili, da je do požara prišlo v prvi etaži objekta, najverjetneje zaradi neustreznega in dotrajanega dimnika. Zbiranje obvestil se sicer še nadaljuje. (AD)