julij 20, 2023

Nov dan, novo hudo neurje

Tudi četrtkovo popoldne je, tako kot že v sredo in torek, prineslo neurje z močnim vetrom, ponekod tudi točo.

Ponekod je padala toča. (Foto: Štajerski val)

Nevihtna celica je prešla nekaj naših krajev, pomikala se je od Velenje, mimo Celja, Vojnika in Šentjurja proti Kozjanskemu in nato proti Hrvaški. Na območjih, ki jih je prečkala, je bil močan veter z močnimi nalivi, ponekod je padala toča. Znova so padala drevesa, tudi na nekatere objekte in avtomobile, veter je razkril več streh, voda je zalila ceste, ker ni mogla tako hitro odtekati, zalitih je bilo tudi več objektov. Gotovo bo velika škoda tudi na kmetijskih površinah.
Spet je bil močan veter, ki je odnašal strehe in ostale stvari. 

Na območju Celja so do večera po podatkih Uprave za zaščito in reševanje zabeležili več kot 40 intervencij, prav tako na Šentjurskem. Iz Vojnika poročajo o več kot 100 prijavljenih dogodkih. Gasilci so bili na terenu še marsikje, tudi v Žalcu, Štorah, Rogaški Slatini, Podčetrtku, Bistrici ob Sotli, Kozjem, Vitanju, Dobrni in Oplotnici.
Tudi voda je povzročala razdejanje. 

Neurja si sledijo dan za dnem, kar je izjemno naporno tudi za vse pristojne službe. Kaj nam je povedala vodja celjske izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Natalija Plemenitaš Fuchs, prisluhnite TUKAJ.

Sicer pa vremenoslovci za tudi za petek napovedujejo možnost posameznih močnejših neviht. (AD)