april 11, 2023

Objestna vožnja Šentjurčana in vlomi v tovorna vozila

Nepridipravi v prazničnih dneh niso počivali. Policisti Policijske uprave Celje poročajo o več vlomih v tovorna vozila, med drugim v Šentjurju, Celju in Vojniku. Policisti pa so spisali tudi kazensko ovadbo za 25-letnika z območja Šenjurja, ki je minuli teden z objestno vožnjo v Celju in Šentjurju ogrožal varnost v prometu.

Vlomilci so imeli med prazniki polne roke dela. (Foto: Radio Štajerski val)

Povzročil nesrečo, poškodoval policistko
Kriminalisti in policisti celjske policijske uprave so spisali ovadbo za 25-letnika, doma z območja Šentjurja, ki je minuli teden z objestno vožnjo ogrožal udeležence cestnega prometa, povzročil prometno nesrečo, poškodoval policistko in policista ter poškodoval dve službeni vozili. Osumljeni je, kot so sporočili s celjske policijske uprave, z neregistriranim vozilom, na katerem je imel nameščeni ukradeni registrski tablici, objestno vozil po območju Celja in Slovenskih Konjic, kjer je med prehitevanjem v križišču je trčil v osebno vozilo občanke, ki je pravilno vozila. V Stranicah je obvozil policijsko blokado in pokušal povoziti policistko in poškodoval policijsko vozilo. Z nevarno vožnjo je nadaljeval po avtocesti, do izvoza Celje vzhod, kjer so ga uspeli ustavili, pri čemer je trčil še v eno službeno vozilo in lažje poškodoval policistko in policista. 25-letniku, ki so ga zaradi nevarne vožnje večkrat obravnavali tudi že v preteklosti, so odvzeli prostost in je v priporu.

Med prazniki vlamljali v tovorna vozila v Celju, Šentjurju in Vojniku
Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, so šentjurski policisti med prazniki obravnavali več vlomov na Drofenikovi ulici. Neznani storilec je vlomil v devet tovornih vozil, iz enega je ukradel plačilno kartico, na vseh vozilih je škodo povzročil z vlamljanjem. Vloma v tovorni vozili so policisti obravnavali tudi v Vojniku in Celju. Iz tovornega vozila parkiranega v Vojniku je neznani storilec ukradel bančno in več drugih kartic. V nadaljevanju je na bankomatih opravil več dvigov gotovine. Iz tovornega vozila parkiranega v Celju je ukradel udarno kladivo, kotni brusilnik in sesalec.