december 12, 2023

Šentjur in Celje: voznica začetnica prehitra, voznik pa prehiter in pijan

S Policijske uprave Celje poročajo o dveh voznikih, ki sta močno kršila prometne predpise, ob tem pa ogrožala ne le sebe, pač pa tudi druge udeležence v prometu. Policisti so v nedeljskem poostrenem nadzoru na območju Šentjurja ustavili voznico začetnico, ki je več kot enkrat prekoračila omejitev hitrosti, policisti v Celju pa voznika, ki je vozil prehitro, bil pod vplivom alkohola in se skušal izogniti kontroli prometa.

Policisti znova pozivajo k odgovorni vožnji. (Foto: Štajerski val)

Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, so prometni policisti minulo nedeljo izvajali meritve hitrosti v Trnovcu, na območju Policijske postaje Šentjur, kjer je hitrost vožnje s prometnim pravilom omejena na 50 km/h. Zgodaj popoldne so ustavili voznico osebnega vozila, voznico začetnico, ki je naselju vozila s hitrostjo 105 km/h. Voznici so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi omenjenega prekrška bodo zoper njo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Za prekršek je predpisana sankcija prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljena za vse kategorije motornih vozil, ki jih poseduje in globa v višini 750 evrov.

Prav tako v nedeljo popoldne pa so policisti med  izvajanjem meritev hitrosti v naselju Celje, kjer je hitrost vožnje s prometnim pravilom omejena na 50 km/h, izmerili hitrost osebnega avtomobila, ki je vozil s hitrostjo 72 km/h. Voznika so ustavljali, vendar ta znakov policista ni upošteval in ni ustavil. Policista sta zapeljala za njim in ga nato ustavila s službenim vozilom z modrimi lučmi in kratkim zvočnim signalom. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel voznik  0,61 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi prekoračene hitrosti, neupoštevanja znakov policista ter vožnje pod vplivom alkohola bo moral na sodišče. Za omenjene kršitve je predpisana globa v višini 1.200 evrov.

Policisti ob tem znova pozivajo, da naj vozniki, prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam ter upoštevajo, da alkohol in volan ne sodita skupaj!