junij 22, 2023

Tragedija v Preboldu: mati umrlega otroka in njen partner sta stara znanca policije

Otrok umrl zaradi dolgotrajne izpostavljenosti vročini

Na Policijski upravi Celje so to dopoldne predstavili nekaj podrobnosti torkovega tragičnega dogodka v Preboldu, ko je v razgretem vozilu, parkiranem pred stanovanjsko hišo umrl otrok. Mater otroka in njenega partnerja so policisti v preteklosti že obravnavali, trenutno sta v priporu, danes naj bi stopila tudi pred preiskovalnega sodnika.

Otrok, neuradno deček, mlajši od dveh let, naj bi bil v avtomobilu več ur. (Foto: Radio Štajerski val)

Kot je na današnji novinarski konferenci pojasnil pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje Aleš Slapnik, pri tragičnem dogodku, ko je v pregretem avtu v Svetem Lovrencu v občini Prebold umrl otrok, obstaja sum za povzročitev smrti iz malomarnosti. Otrok je umrl zaradi dolgotrajne izpostavljenosti vročini. Kriminalisti so med hišnimi preiskavami na naslovu bivanja matere otroka in njenega partnerja odkrili drogo:

Obema osumljencema so ob odvzemu prostosti odvzeli telesne tekočine. Rezultati preiskav, ki bodo pokazali, ali sta bila mati in partner v času nesreče pod vplivom prepovedanih substanc, še niso znani. Tako mamo preminulega otroka kot njenega partnerja so policisti v preteklosti že obravnavali. Slapnik je pojasnil:

Osumljenca kaznivih dejanj sta v 48-urnem policijskem pridržanju, danes naj bi ju pripeljali tudi pred preiskovalnega sodnika. O zagroženih kaznih za kazniva dejanja, katerih ju sumijo, pa Slapnik pravi:



Nekaj več podrobnosti tragičnega dogodka je na novinarski konferenci podal pomočnik vodje sektorje kriminalistične policije Policijske uprave Celje Aleš Slapnik. (Foto: Radio Štajerski val)

Tudi policisti v luči tragičnega dogodka v Svetem Lovrencu, znova pozivajo, da v vročih poletnih dneh, v zaprtih vozilih nikoli nikogar ne puščate, tudi če vozilo zapustite le za čisto kratek čas. Notranjost vozila se ob visokih zunanjih temperaturah izredno hitro segreje in vsako zadrževanje v zaprtem vozilu je kaj hitro lahko usodno. (NS)