september 15, 2023

Umor na Žalskem povezan z drogami?

Znanih je nekaj več podrobnosti glede umora 42-letnega moškega na Žalskem v minulih dneh. Kriminalisti so jih predstavili na novinarski konferenci to popoldne in razkrili, da so pri preiskovanju umora odkrili še več kot 50 kilogramov različnih prepovedanih drog.

Del zasežene prepovedane droge, ki so jo med hišnimi preiskavami odkrili kriminalisti PU Celje. (Foto: PU Celje)

Kot so pojasnili celjski kriminalisti, je storilec, ki je moškega, državljana Bosne in Hercegovine, ustrelil, s kraja pobegnil. Istega dne so bili policisti obveščeni še o izsiljevanju - ko je takrat še neznani storilec, moškemu, povezanemu z osebami iz kroga umorjenega, z več različnih klicnih številk grozil s smrtjo. Zagrozil mu je, da bo, v kolikor mu ne izplača večje vsote denarja, končal tako kot 42-letna žrtev umora. Policisti so v preiskavi ugotovili, da je obeh dejanj, umora in izsiljevanja, osumljen 44-letni državljan Slovenije, doma z območja Policijske uprave Celje. Osumljenec je v priporu.

Ko so kriminalisti opravili hišne preiskave več objektov, ki jih je osumljenec uporabljal, so našli še več kot 50 kilogramov različnih prepovedanih drog, in sicer kokaina, hašiša, amfetamina in tablet ekstazija. Pri tem so zalotili še 44-letnega državljana Srbije - zaradi suma, da je prav tako vpleten v promet z drogami, so mu odvzeli prostost. Sumijo, da je v umor in prepovedane droge vpletena še ena, za zdaj neznana oseba. Tako preiskava še ni končana. 

Galerija slik