december 4, 2023

V nesreči z motornimi sanmi umrl moški, otrok poškodovan

V Hudem Kotu, na območju Ribnice na Pohorju, je včeraj popoldne prišlo do tragične nesreče. Pri vožnji z motornimi sanmi se je smrtno ponesrečil 37-letni moški, otrok, ki je bil z njim na saneh, pa se je v nesreči hudo poškodoval.

Policisti voznike motornih sani opozarjajo, da lahko sani uporabljajo le na za to dovoljenih in označenih območjih. Pri vožnji pa naj bodo skrajno previdni. (Foto: Štajerski val)

Kot so sporočili iz Policijske uprave Celje, je 37-letni moški v okolici sorodnikove stanovanjske hiše vozil lastne motorne sani. „Med vožnjo je, najverjetneje zaradi nekontroliranega pospeška, motorne sani dvignilo v zrak in so poletele dobrih 10 metrov ter trčile v drevo. V trčenju se je voznik tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl, hudo poškodovanega otroka pa so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju,“ so zapisali v sporočilu za javnost.

Policisti so na območju Policijske uprave Celje v zadnjih petih letih, poleg omenjene, obravnavali še eno smrtno nesrečo voznika motornih sani in posamične nesreče, kjer na srečo ni prišlo do hujših poškodb. Vse voznike motornih sani zato opozarjajo, da lahko sani uporabljajo le na za to dovoljenih in označenih območjih. Pri vožnji pa naj bodo skrajno previdni.