julij 10, 2023

Znan je vzrok požara v Aqualuni

Tuja krivda za nastanek sobotnega požara v Termalnem parku Aqualuna je izključena. Tako so to dopoldne sporočili iz Policijske uprave Celje. Kot kažejo prve ugotovitve, je do požara najverjetneje prišlo zaradi napake na električni napeljavi.

Požar so gasilci na srečo hitro pogasili, tako se ni močno razširil. Poškodovana sta inventar v zgornjem delu objekta ter ostrešje. (Foto: Štajerski val)

Požar je izbruhnil v soboto popoldne, zagorelo je v objektu Aqualune, kjer so med drugim recepcija, trgovina in gostinski objekt z razgledno teraso. Podrobneje o požaru, ki na srečo ni zahteval poškodb, smo poročali TUKAJ.

Danes so iz Policijske uprave Celje sporočili, da so z ogledom kraja požara in zbiranjem obvestil ugotovili, da je do požara prišlo v prostorih shrambe, od koder se je ogenj razširil na ostrešje objekta. »Tuja krivda za nastanek požara je izključena. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi napake na električni napeljavi,« so sporočili.

Pogled na osrednji objekt Aqualune je bil grozljiv, a na srečo so gasilci požar hitro pogasili. Aqualuna je tako že naslednji dan, v nedeljo, spet odprla svoja vrata. 

Pri gašenju je, kot so dodali, sodelovalo 95 gasilcev, s 23 vozili prostovoljnih gasilskih društev Podčetrtek, Pristava, Imeno, Sela, Virštanj, Kristan Vrh, Mestinje, Šmarje pri Jelšah in Zibika.