Davorjev skriti kraj je tokrat Vitanje

14.02.2017

Vitanje s svojo največjo znamenitostjo KSEVT-om

In že je odkrit tretji kraj v nagradni igri SKRITI KRAJ na Štajerskem! Davor je tokrat za skrivališče izbral Vitanje. Prva pa je pravilno ugotovila Sintija iz Slovenskih Konjic in zato prejela lepo nagrado - 100 evrov v bonih naših pokroviteljev, Trgovin Jager in Term Banovci.

Vitanje je trške pravice pridobilo leta 1306, od leta 1995 pa je upravno središče ene manjših slovenskih lokalnih skupnosti, Občine Vitanje, v njem pa se nahaja tudi prvo središče vesoljskih tehnologij v tem delu Evrope - KSEVT.  Vitanjčanov je okoli 2300, poselitev pa je zelo razpršena. Prebivalci živijo v sedmih vaseh - Brezen, Hudinja, Ljubnica, Paka-del, Sp.Dolič, Stenica, Skomarje-del in trgu Vitanje. Veliko Vitanjčanov se vozi v službo v sosednji zreško in konjiško občino, pa tudi v Celje in Velenje. Sam kraj Vitanje je pridobil na prepoznavnosti v slovenskem in mednarodnem prostoru ob odprtju KSEVT-a (Kulturnega središča evropskih vesoljskih tehnologij), sicer pa v tej občini najdete veliko kotičkov neokrnjene narave za sprostitev in rekreacijo. O Vitanju sta Katja in Davor pokramljala tudi z županom Mirkom Polutnikom.
Čestitke še enkrat tokratni nagrajenki Sintiji, vi pa imate še eno priložnost za nagrado 100 evrov! Pozorno poslušajte Štajerski val in spremljajte naš FB.

O Vitanju z županom Mirkom Polutnikom

TRETJI SKRITI KRAJ JE VITANJE
Štajerski val v sliki