oktober 11, 2018

Devet desetletij celjskega zdravstvenega doma

Zdravstveni dom Celje letos praznuje 90-letnico delovanja. Osnovno zdravstveno varstvo na primarni ravni zagotavlja vsem prebivalcem občin Celje, Dobrna, Vojnik in Štore, skupaj skoraj 64.000 občanom. Po številu zaposlenih se uvršča na tretje mesto med zdravstvenimi domovi v državi.

Celjski zdravstveni dom zdravstveno varstvo prebivalcem celjske regije zagotavlja že 90 let. (Foto: Radio Štajerski val)

Prihodnje leto dodatni prostori?
Celjski zdravstveni dom zdravstvene storitve na primarni ravni ter specialistične in druge storitve zagotavlja približno 240.000 prebivalcem celjske regije. Pod njegovo okrilje spadajo še zdravstvene postaje v Vojniku, Štorah in na Dobrni. Zaposluje 452 ljudi in je tretji največji zdravstveni dom v Sloveniji. Po besedah direktorice Alenke Obrul se, za razliko od drugih tovrstnih javnih zdravstvenih zavodov, v celjskem zdravstvenem domu z večjim kadrovskim pomanjkanjem ne soočajo, pri čemer pravi:

Je pa tudi veliko drugih izzivov. O tistih, ki jih najbolj zaposlujejo, Obrulova pravi:

Tudi načrtov za naprej ne manjka. Direktorica izpostavlja ureditev prostorov v stavbi na Gregorčičevi 6:


Celjski zdravstveni dom je sicer bogato, 90-letno zgodovino delovanja obeležil z izdajo posebnega zbornika in sinočnjo slovesnostjo v celjskem Narodnem domu. (NS)

Galerija slik