marec 4, 2019

Dobovec spet pokalni prvak v futsalu!

Malonogometaši Dobovca so ubranili naslov pokalnega prvaka futsal Pokala Term Olimia. Slavili so na finalnem turnirju, ki je bil v Podčetrtku. Trener Kujtim Morina je zaključek tekme gledal s tribune.

Dobovčani so poskrbeli za nov velik uspeh. (Foto: NZS)

Najprej padla Litija, zatem Maribor 
Dobovec MB Monting je v polfinalu premagal Litijo s 7:1, v včerajšnjem finalu pa je bil boljši od malonogometašev iz Maribora, s 3:1. Finalni obračun je bil sicer izjemno izenačen. Prvi polčas se je končal brez zadetkov, tako so vsi štirje goli padli v drugi polovici tekme. Za Dobovec je najprej zadel Klemen Duščak, a je le dve minuti zatem izenačil Uroš Kroflič. Ob tem zadetku so sodniki zaradi neprimerne komunikacije izključili trenerja Dobovca Kujtima Morino. Kljub temu je Dobovec uspel zadeti še dvakrat, prvič Kristjan Čujec in zatem še Žiga Čeh.

Čustva so naredila svoje
„Vesel sem, ker nam je uspelo. Garali smo za to. Imeli smo precej težav, s poškodbami, s številom igralcev na treningu. Bili smo tihi in skromni ter čakali svojo priložnost. Predvsem pa smo garali. Moji fantje so bili spet pravi, ko je bilo to treba. Na tem mestu se jim opravičujem, ker sem jih pustil na cedilu in bil izključen. Čustva naredijo svoje,“ je po tekmi za Nogometno zvezo Slovenije dejal trener Dobovca Kujtim Morina, Rok Mordej pa je dodal: „Izpolnjujemo cilje, ki smo si jih zadali. Po superpokalu smo osvojili še naslov prvaka pokala Terme Olimia. Upam, da odigramo še dobro končnico 1. SFL in osvojimo še naslov državnega prvaka. Bili smo pravi, imeli smo več priložnosti, pa tudi tisti prvi gol smo dosegli, kar je lahko odločilno na takih izenačenih tekmah.“ Za Dobovec je to drugi osvojeni pokal v zgodovini kluba. (AD)