maj 15, 2017

Dobrodošli Zrečani vseh generacij!

Zrečani poslej ne smejo več tarnati, da jim je dolgčas. Za različne interese bo poskrbljeno v večgeneracijskem centru. V nekdanji zadrugi je občina zagotovila prijeten prostor, ki navdaja z domačnostjo in optimizmom, v njem pa bo na voljo pestra paleta aktivnosti.

Med druženjem starejših in mlajših se razvijajo vrednote strpnosti, medsebojnega razumevanja, sočutja in solidarnosti.

Prijetne urice zagotovljene
V večgeneracijskem centru je sicer živahno že dva meseca, z uradnim odprtjem pa bo deloval po ustaljenem urniku. Vsak dan od 9. do 17. ure, po potrebi tudi dlje. Tisti, ki so vanj že zahajali pravijo, da je vzdušje prijetno in ustvarjalno:"Tukaj se pomirim, ustvarjamo iz različnih materialov, srečujemo se starejši in mlajši, klepetamo, izmenjujemo izkušnje. Najraje pa zapojem, veste. Veselim se, ker vem, da bom lahko tukaj preživela še veliko prijetnih uric," ne skriva navdušenja upokojena Fanika Kovačec. V večgeneracijskem centru bodo delavnice, predavanja z različno tematiko, pogovorna srečanja in tečaji, prostor bodo društva koristila tudi za sestanke. Pri vsebinski pripravi in izvedbi aktivnosti bodo sodelovali z Mladinskim centrom Dravinjske doline.

Za opremo poskrbel Center ponovne uporabe
Dobrih 80 kvadratov je velik večgeneracijski center. V njem so kuhinja, dnevna soba, otroški kotiček, delovni pult, sejna miza in predsoba. Za opremo so poskrbeli v Centru ponovne uporabe, kjer zavržene kose pohištva in druge opreme mojstrsko predelajo v izvirne in znova uporabne stvari. Takšna oprema pričara občutek domačnosti. Veliko je barv, ki navdajajo z optimizmom. Večgeneracijski center bo vodila Tatjana Milosavljevič. Zaposlena je preko javnih del, v vodenju vidi odgovoren, a prijeten izziv: "Dandanes nas duši vse bolj neizprosen tempo življenja. Zato je toliko bolj pomembno, da si vzamemo čas zase in za svoje hobije. Za druženje. Za stvari, ki nas osrečujejo in sproščajo. Večgeneracijski center Zrečanom ponuja prav to. Program aktivnosti bomo prilagajali željam in potrebam občanov. Da se bodo radi in pogosto vračali," poudarja Milosavljevičeva, ki pa v centru nekoga vendarle pogreša. Koga? Tudi o tem v spodnjem posnetku. (BF)

Datoteke

VODJA TATJANA MILOSAVLJEVIČ

OBISKOVALKA FANIKA KOVAČEC