Ob drugi kavi z Aljo Predan o žlahtni komediji

9.3.2020

Dnevi komedije se v sredo začenjajo v Celju, festival s skoraj 30-letno tradicijo. O komediji, gledališču in še čem sta se Katja in Davor pogovarjala z Aljo Predan. (Foto: Štajerski val)

Drugo jutranjo kavo je tokrat spremljal pogovor o gledališču. Pred 29. Dnevi komedije je k nam prišla selektorica festivala Alja Predan.

V sredo se v Gledališču Celje začenja 29. festival Dnevi komedije. Na sporedu bo osem predstav, kar polovica se jih uvršča v glasbeno gledališče. Ljudje imajo radi živo glasbo, pravi selektorica festivala Alja Predan. "Komedija je žlahten žanr. In je pomembna, da osmeši vse naše lastnosti, ki bi jih radi prikrili ali se jim izognili. Komedija razkrije temne plati človeka in jih na humoren način predstavi. S tem nam nastavi zrcalo. Pri ogledu se nasmejimo, ampak daleč v sebi nas pa nekaj tudi zbode," razmišlja. Kakšna komedija je dobra komedija, kaj vse prinašajo Dnevi komedije, kaj točno je mijauzikl, ki bo tudi na sporedu ter še nekaj zanimivosti o komediji in gledališču pa slišite v posnetku.

 

POVEZANI PRISPEVKI:

MARCA V CELJE PRIHAJAJO 29. DNEVI KOMEDIJE
Štajerski val v sliki