november 23, 2016

Državni denar za širitev poslovne cone Impol

Občina Slovenska Bistrica je na razpisu ministrstva za gospodarstvo pridobila dobra dva milijona evrov za širitev poslovne cone Impol. Uspešnemu slovenskemu podjetju bo omogočila hitrejši razvoj in dodatno zaposlovanje. Zatem je predvidena še gradnja zahodne obvoznice.

S širitvijo poslovne cone si bo Impol zagotovil tudi možnosti za dodatno zaposlovanje. (Foto: Impol)

Država izpolnila prvi del obljube
Širitev poslovne cone Impol sodi v sklop obsežnega energetsko-infrastrukturnega projekta. Zanj si na Slovenjebistriškem prizadevajo že dobro desetletje. Prvi del je širitev industrijske cone, drugi pa gradnja zahodne obvoznice. Najprej bodo zgradili slaba dva kilometra dolgo cesto - od križišča s Kajuhovo ulico do krožišča na Partizanski ulici. V Impolu napovedujejo, da bodo po širitvi poslovnega območja lahko še povečali število delovnih mest, pri projektu pa bodo sami sofinancirali gradnjo električnega daljnovoda. Za uresničitev prve faze, stala bo 2,8 milijona evrov, je občina Slovenska Bistrica na razpisu gospodarskega ministrstva pridobila 2 milijona 100 tisoč evrov. Širitev poslovne cone bi po najbolj optimističnih napovedih lahko končali do konca prihodnjega leta.

Državni denar tudi za obvoznico?
Drugi del pa je gradnja zahodne obvoznice. Skupaj s širitvijo Impolove poslovne cone bo projekt stal več kot 10 milijonov evrov. Država je obljubila, da bo tudi za obvoznico denar našla v proračunu. "Če bo obljubo izpolnila, potem je lahko obvoznica končana v dveh ali treh letih," je optimističen slovenjebistriški župan Ivan Žagar. Začetek gradnje je predviden v letu 2018 in zaključen leto kasneje. Obvoznica bo razbremenila mestno jedro Slovenske Bistrice, ki se duši v gostem prometu. Najbolj moteči so tovornjaki, ki prihajajo in zapuščajo Impol. (BF)