april 4, 2023

April na celjskem sejmišču v znamenju industrije in lesa

V družbi Celjski sejem se pripravljajo na drugi letošnji sejemski dogodek, ki bo v znamenju industrije in lesa. Med 18. in 21. aprilom bosta na celjskem sejmišču Mednarodni industrijski sejem (MIS) in sejem Lestech. Kaj prinašata?

Podrobnosti Mednarodnega industrijskega sejma in sejma Lestech so organizatorji predstavili na današnji novinarski konferenci. (Foto: Radio Štajerski val)

Na celjskem sejmišču so v teku priprave na logistično in tehnično najzahtevnejši sejemski projekt, pri čemer izvršni direktor družbe Celjski sejem Robert Otorepec pravi:

Celjski sejem se bo, kot napovedujejo organizatorji, spremenil v eno izmed večjih proizvodenj v Sloveniji z najsodobnejšimi in tehnično dovršenimi stroji, aparati, industrijskimi roboti in napravami in aplikacijami. Kot zanimivost, najtežji stroj, ki bo na sejmu, je težak več kot 15 ton.
Vodja sejmov Špela Peras Podpečan o MIS-u:

Predstavljene bodo tudi številne novosti, ki se bodo med drugim potegovale tudi za sejemska priznanja. Vsak dan sejma bo posvečen enemu področju, program po dnevih si lahko pogledate TUKAJ.

Ob sejemski ponudbi bo pester tudi spremljevalni program z okroglimi mizami in izobraževanji, ter dogodki in tekmovanji, vezanimi na dneva varilne tehnike in orodjarstva. Dan varilne tehnike med drugim prinaša osmo državno tekmovanje varilcev, letos pa tudi prvo mednarodno tekmovanje varilcev, kjer, poleg slovenskih, pričakujejo tudi udeležbo varilcev iz Avstrije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Črne Gore. Gorazd Lojen s Fakultete za strojništvo Univerze v Mariboru:

Kaj pa se bo dogajalo v sklopu dneva orodjarstva? Vodja dneva in direktor Razvojnega centra orodjarstva Slovenije Aleš Hančič:

Ob Mednarodnem industrijskem sejmu bo na celjskem sejmišču tudi sejem Lestech, sejem lesnopredelovalnih strojev in orodij. Peras Podpečan razlaga:

Med pomembnimi razstavljavci na sejmu Lestech je tudi Skupnost lesarskih šol v Sloveniji. Predsednik skupnosti Bernard Kresnik:



Še več informacij o Mednarodnem industrijskem sejmu in sejmu Lestech najdete TUKAJ. (NS)