marec 31, 2021

AS System v nekdanje prostore Gorenja v Bistrici ob Sotli

Podjetje AS System iz Šmarja pri Jelšah se širi v nekdanje prostore Gorenja v Bistrici ob Sotli. Obetajo se tudi nove zaposlitve.

Nekdanji Gorenjev obrat je podjetje februarja zaprlo, prostori imajo zdaj novega lastnika, podjetje AS System. (Foto: Gorenje Group)

Februarja smo poročali, da je Gorenje zaprlo svoj obrat v Bistrici ob Sotli, kjer so več let proizvajali dele za gospodinjsko tehniko, proizvodnjo priključnic in relejev ter sestavljali termostate, zadnja leta pa so proizvajali vrata za hladilno-zamrzovalne aparate. Zdaj se bo v nekdanje Gorenjeve prostore širilo šmarsko podjetje AS System. Kot nam je povedal direktor Aleš Seidl, so uspešno zaključili pogovore z Gorenjem in maja začnejo s proizvodnjo v tem obratu. Pri tem pravi:

Tako se po njegovih besedah obetajo tudi zaposlitve:

Podjetje ima sicer trenutno 54 zaposlenih.

Težave zlasti pri sodelovanju s tujino
Pri tem Seidl pravi, da kljub številnim ukrepom in omejitvam v njihovem podjetju čas koronavirusa ne pušča prevelikih posledic. Najbolj jih ovira pri sodelovanju s tujino:

Ravno zato, ker delajo v več segmentih, tako v proizvodnji kot v trgovini, si tudi od letošnjega in prihodnjega leta obetajo precej.

Dodaja pa, da ga skrbi, kdaj bodo lahko ostale branže spet delovale čim bolj sproščeno. (TMG)