september 15, 2021

Celjski MOS je odprl vrata

V Celju se je začel 53. MOS – Mednarodni sejem obrti in podjetnosti. Sejem je v nekoliko manjšem obsegu, kot je bil v časih pred koronakrizo, a vseeno na njem svojo ponudbo predstavlja okoli 500 podjetij.

MOS je bil že prvi dan dobro obiskan. Odprt bo do nedelje. (Foto: Štajerski val)

MOS je tudi tokrat razdeljen na 5 področij – MOS dom, MOS tehnika, MOS turizem, MOS B2B in MOS plus. Poleg predstavitev razstavljavcev sejem spremljajo še delavnice, predavanja, svetovanja in zabavni program. Tudi letos sicer predstavlja pomembno stičišče podjetniških srečevanj in sklepanja novih partnerstev, država partnerica je Madžarska.

Premier Janez Janša je na dopoldnaskem odprtju sejma v nagovoru ocenil, da smo večje preizkušnje, ki jih je prinesla epidemija, prestali in da optimistično gledamo naprej. Meni, da bo Mos tudi letos uspešen ter da bo prinesel številna nova poslovna partnerstva in sodelovanja. Odprtja se je udeležil tudi madžarski premier Viktor Orban. Prepričan je, da se po svetu vzpostavlja novo gospodarsko obdobje, v njem pa kot zmagovalki vidi tudi Madžarsko in Slovenijo.

Mi smo se prvi dan sejma, za obisk katerega je treba izpolnjevati pogoj PCT, sprehodili med obiskovalci, ki jim Celjski sejem zagotavlja tudi brezplačna testiranja. Povedali so:

Sejem bo na celjskem sejmišču do nedelje, podrobneje o dogajanju preberite in prisluhnite TUKAJ, v spodnji galeriji pa vidite nekaj fotoutrinkov prvega dne. (AD)