februar 16, 2023

Gostilna Šempeter zapira vrata, bodo našli novega najemnika?

Tudi dodaten sestanek ni dal dogovora

Kmetijska zadruga Šmarje bo, kot kaže, iskala novega najemnika prostorov v Bistrici ob Sotli, kjer že skoraj šest desetletij deluje Gostišče Šempeter. Z družino Kunst namreč tudi na včerajšnjem sestanku, ki ga je sklicala bistriška občina, ni našla dogovora glede odkupa prostorov. Gostilna Šempeter bo tako odprta le še do konca tega meseca.

Družina Kunst se konec tega meseca poslavlja od gostilne v Bistrici ob Sotli, ima pa še gostilno v Krškem. (Foto: FB Gostilna Šempeter)

Gostinec Srečko Kunst je v začetku prejšnjega tedna sporočil, da bo zaprl gostišče z dolgo tradicijo, ker da za nadaljevanje poti ni našel skupnega jezika z lastnikom objekta, Kmetijsko zadrugo Šmarje. Prisluhnete mu lahko TUKAJ.

Občina Bistrica ob Sotli si želi nadaljevanje gostinske tradicije v kraju, zato so na pobudo župana Franja Debelaka včeraj organizirali sestanek, na katerem naj bi obe strani poskušali zbližati stališča. Debelak je pred sestankom dejal:

A sestanek zadostnega zbližanja stališč in dogovora ni prinesel. Direktor Kmetijske zadruge Šmarje Marko Jurak nam je po srečanju povedal:

O nadaljnjih korakih zadruge Jurak pravi:

Direktor šmarske kmetijske zadruge pričakuje, da se bodo s sedanjim najemnikom o odkupu notranje opreme lokala dogovorili še ta mesec. Javni razpis, s katerim bo zadruga iskala novega najemnika, pa bo najverjetneje objavljen v začetku marca.

Kunst je napovedal, da bo Gostilna Šampeter, ki je med drugim poznana po vrhunski lokalni kulinariki in predvsem po kopunu, svoja vrata zaprla s 1. marcem. Družina Kunst s tem sicer ne bo končala svoje gostinske tradicije, nadaljevala jo bo v svoji drugi gostilni, Gostilni Kunst v Krškem, ki so jo odprli pred sedmimi leti. (AD)

Povezani prispevki: 
GOSTILNA ŠEMPETER ZAPIRA SVOJA VRATA