februar 22, 2021

Konjiška zadruga lani z nižjimi odkupnimi cenami in več vrtičkarji

Preverili smo, kaj je leto 2020 prineslo Kmetijsko-gozdarski zadrugi Slovenske Konjice. Direktor Stane Levart opaža padec odkupnih cen in več obiska v zadružnih trgovinah.

Kljub negotovim časom je konjiška zadruga lani odkupila nekoliko več mleka. (Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay)

Minulo leto je bilo tudi za Kmetijsko-gozdarsko zadrugo Slovenske Konjice leto velikih strahov in prilagajanj, pravi direktor Stane Levart. Epidemija novega koronavirusa je močno vplivala na odkupne cene, pravi Levart. Sploh cene živine:

Poleg tega so zabeležili tudi nekoliko manjši odkup živine, okoli 2000 živali so odkupili. Bolje se je minulo leto izšlo za odkup mleka, kjer so se količine celo nekoliko povečale. Konjiška zadruga je od svojih članov odkupila skoraj 11 milijonov litrov mleka. Levart pri tem pravi:

Trgovinam je šlo dobro
Je pa medtem trgovinska dejavnost večino leta delala dokaj nemoteno. Kot opaža Levart, so ljudje ob zaprtih večjih trgovinah večkrat zašli v njihove kmetijsko-tehnične trgovine.

Želijo, da se v neznankah minulo leto ne ponovi. Če pa, pa upa, da se bodo znali na težave, povezane z novim koronavirusom, pravilno odzvati.

Zadruga v Vitanju dala prostor pošti
Je pa Kmetijsko-gozdarska zadruga Slovenske Konjice v začetku meseca v prostorih svoje poslovalnice v Vitanju zagnala pogodbeno pošto. Kot pravi Levart, so na voljo vse osnovne poštne storitve, bolj dostopen kot doslej je tudi delovni čas, pravi – pošta je med tednom odprta tako dopoldne, od 10. do 14. ure, kot popoldne do 16. ure, dve uri je odprta tudi v soboto. Bodo pa v naslednjem mesecu določili dokončni delovni čas, da bo ta kar se da optimalen. Spomnimo, Kmetijsko-gozdarska zadruga Slovenske Konjice je pošto prevzela po tem, ko je Pošta Slovenije zaradi racionalizacije svojega poslovanja napovedala ukinitev svoje poslovalnice v Vitanju. Na pošti pa številni občani opravljajo tudi bančne storitve, saj so pred leti ostali že brez banke. (TMG)