februar 22, 2023

Mik-ov razvojni center z inštitutom bo v Vojniku zaživel jeseni

Podjetje Mik Celje, ki se ukvarja z razvojem in proizvodnjo prezračevalnih sistemov, je predstavilo nov Mik-ov razvojni center in Inštitut dr. Petra Novaka. Novo stavbo gradi nasproti sedeža podjetja, na Celjski cesti v Vojniku. Odprtje nove pridobitve bo jeseni.

Temeljni kamen za novo stavbo so položili konec marca lani, uradno bo zaživela konec septembra letos. (Foto: Radio Štajerski val)

Polovica 6.400 kvadratnih metrov velikega novega objekta bo namenjena proizvodnji prezračevalnih naprav Mikrovent, druga polovica pa za razvoj, testne komore, show roome, pisarne, izobraževanja in prostore za start up podjetja. Generalni direktor podjetja Mik Celje Franci Pliberšek:



Podjetje Mik Celje, ko bo letos praznovalo 33-letnico delovanja, bo novo pridobitev uradno odprlo jeseni.

Pliberšek pravi, da bodo prostor pod njihovo streho dobila tista, ki so usmerjena v:

Direktorica podjetja prezračevalnih naprav MIKrovent in Inštituta dr. Petra Novaka Branka Viltužnik o delovanju nove pridobitve, katere gradnja se je začela lansko pomlad, uradno pa jo bodo odprli v drugi polovici letošnjega septembra, pravi:


Stavba bo do jeseni dobila vsebino.

Razvojni center z inštitutom bo omogočil okoli 100 novih delovnih mest. Da so nove zaposlitve pomembna dodana vrednost, je na današnji predstavitvi poudaril tudi župan občine Vojnik Branko Petre:

Naložba, ki obsega Razvojni center Mik in Inštitut dr. Petra Novaka, skupaj z novimi skladiščnimi prostori, ki jih gradijo v bližini, je vredna okoli 21 milijonov evrov. (NS)


Nova stavba je nasproti sedeža podjetja Mik Celje na Celjski cesti v Vojniku.