januar 12, 2024

Na Treh kraljih so vendarle zagnali novo štirisedežnico

Na smučišču Jakec Trije kralji nad Slovensko Bistrico so ob začetku te zime dobili novo sedežnico. A doslej so jo lahko le testirali, uporabljali pa še ne, saj ni bilo dovolj snega. Danes pa je štirisedežnica popeljala prve smučarje.

Na Treh kraljih so le dočakali pravo zimo in zagnali novo sedežnico Veliki vrh. (Foto: FB RTC Jakec Trije kralji)

Na Treh kraljih so pred dnevi le dobili pošiljko naravnega smega, prav tako pa so lahko izdelali dovolj umetnega snega, da je smuka od danes mogoče na vseh progah. Tako je lahko začela delovati tudi nova štirisedežnica Veliki vrh, ki so jo uradno in slovesno prevzeli pred božičem. Projekt je stal skoraj 4 milijone evrov, na to turistično točko nad Slovensko Bistrico pa je prinesel še več novosti, ki bodo zagotovile celoletne aktivnosti. O tem smo podrobneje pisali TUKAJ.

Na smučišču Trije kralji bo sicer ta vikend še posebej pestro, saj bo na jutrišnjo soboto tekma za smučarski pokal občine Slovenska Bistrica.

O zimi, novi sedežnici in tekmovanju je z vodjo in direktorjem RTC Jakec Trije kralji Alešem Juhartom spregovorila Katja Žolgar. Prisluhnite v spodnjem posnetku.



Nova štirisedežnica je velika pridobitev, ki ne bo delovala le pozimi, pač pa tudi v ostalih letnih časih, za prevoz kolesarjev in pohodnikov. (Foto: FB)


Povezani prispevki: 
NA TREH KRALJIH SO POGNALI NOVO 4-SEDEŽNICO
NA ROGLI IN TREH KRALJIH V SMUČARSKO SEZPNO Z NOVIMA ŠTIRISEDEŽNICAMA
NA TREH KRALJIH BODO ZGRADILI ŠTIRISEDEŽNICO