januar 19, 2024

Novo na Golteh: 4-sedežnici in adrenalinske novosti

Ta teden je tudi smučišče Golte lahko končno odprlo svoja vrata, čeprav zaradi pomanjkanja snega še vedno obratuje le del prog. V sezono so sicer, tako kot še na številni ostalih smučiščih, vstopili z več novostmi, med katerimi še posebej izstopata dve sodobni 4-sedežnici.

Na Golte se lahko pripeljemo s še vedno najdaljšo gondolo v Sloveniji, ki v osmih minutah premaga skoraj 1000 metrov nadmorske višine. (Foto: Golte)

Pustolovski park, jump & slide park in opazovanje zvezd
Direktorica Smučišča Golte Suzana Srdić med novostmi na smučišču nad Mozirjem izpostavlja pomembne nadgradnje, kot je zamenjava stare sedežnice Smrekovec in vlečnice Stari Stani z dvema modernima 4-sedežnicama. Vzpostavili so digitalizirano prodajo smučarskih vozovnic in izboljšali tehnično infrastrukturo. Poudarja tudi raznolike turistične produkte, ki bodo prispevali k preobrazbi smučarskega centra v vsestransko gorsko središče.

Naložba v novi 4-sedežnici ter druge izboljšave so znašale več kot 11,3 milijona evrov, pri čemer je ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport sofinanciralo dobrih 7 milijonov evrov.

Poleg novih 4-sedežnic so na Golteh dobili nov pustolovski park Avantura park Golte, Zip coaster, otroški tematski park/igrišče ob hotelu Golte, produkt prosti pad, produkt jump & slide park, petzvezdično doživetje »opazovanje zvezd« v kupolah na Treh plotih ob jezeru. (Foto: Radio Štajerski val)

Wellness, plezanje in e-kolesarjenje
Srdićeva je prepričana, da bodo z raznovrstno ponudbo Golte privlačne za vse ciljne skupine, od adrenalinskih navdušencev do družin z otroki, odraslih in avanturistov. Z uvedbo novih doživetij si prizadevajo postati še bolj privlačni tudi za obiskovalce, ki niso ljubitelji smučanja. Poleg že obstoječe ponudbe Wellness hotela Montis, ki vključuje umetno plezalno steno s tremi potmi, Srdićeva poudarja tudi raznovrstne možnosti, kot so wellness s savnami in masažami, izposoja e-koles ter pohodništvo. Izpostavlja posebno doživetje v obliki 3.265 metrov dolge panoramske vožnje z nihalko, najvišje v Sloveniji, ki ponuja osupljiv razgled na Savinjsko dolino in okoliške gore.


Nova infrastruktura na Golteh omogoča celoletno ponudbo in bogatejša doživetja tudi za tiste, ki ne smučajo. (Foto: Radio Štajerski val)

V teh dneh na Golteh delujejo snežni topovi, ki pripravljajo smučarske proge na belih strminah. Trenutno so v obratovanju sedežnica Medvedjak s progo Preseka/Družinska, nihalka Žekovec in tekoči trak. Pri spodnji postaji nihalke je zaživel Ski bar, kot prijetno presenečenje pa obiskovalce čaka tudi Ledenica - ledeni bar, ki so ga uredili v hotelu Montis. (SP)

Galerija slik