maj 16, 2023

Oskarji za najboljša štajerska podjetja

Štajerska gospodarska zbornica (ŠGZ) bo letos v sodelovanju z Regionalno gospodarsko zbornico Celje in Inštitutom za medijske komunikacije na mariborski fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko podelila štajerske gospodarske oskarje. S projektom želijo nagraditi najboljša podjetja v celotni štajerski regiji.

Takšni bodo štajerski oskarji. V sredini kipca bo rezina vinske trte – najstarejše na svetu, ki simbolizira uspešnost in dosežke, ki jih podjetja dosegajo na področju gospodarstva in ki so povezani s prestižem in ugledom. (Foto: ŠGZ)

Nagovarjajo več kot tisoč članov
Partnerji so se povezali v projekt podeljevanja nagrad z namenom prepoznati in nagraditi najboljša podjetja v celotni regiji Štajerska ter tudi zato, da gospodarstvo približajo mladim.

»Veseli smo, da smo se uspeli povezati s tako eminentnimi partnerji in skupaj ustvaritii novo nagrado – štajerske gospodarske oskarje, ki bo na področju celotne Štajerske prepoznavala in nagrajevala podjetja, ki ustvarjajo izjemne dosežke. Skupaj s partnersko organizacijo – Regionalno gospodarsko zbornico Celje, nagovarjamo več kot tisoč članov, od malih in srednjih podjetij do velikih korporacij. Prepričan sem, da bomo skupaj z RGZC ustvarili novo prepoznavno nagrado na področju celotne Štajerske, na katero bodo prejemniki še posebej ponosni,« je na današnji predstavitvi povedal dolgoletni predsednik ŠGZ dr. Roman Glaser, ki ga bo sicer na tem mestu nasledil Albert Kekec, ki je bil izvoljen na današnji volilni skupščini.  

»V Regionalni gospodarski zbornici Celje smo povabilo ŠGZ za skupno nagrado štajerski gospodarski oskarji sprejeli z velikim odobravanjem, saj želimo prispevatii k večjemu povezovanju in sodelovanju, ki bo koristilo našim podjetjem in obenem prepoznavalo njihove napore, posebne dosežke pa nagrajevalo na osnovi strokovnih kriterijev in kredibilnih strokovnih komisij,« je dodal predsednik Regionalne gospodarske zbornice Celje Izidor Krivec.

Oskarje bodo podelili 18. oktobra.

Natečaj za mlade
Pripravljajo pa v sklopu projekta tudi natečaj za najboljše videe na temo Mladi in gospodarstvo, s čimer želijo spodbudili mlade, da razmišljajo o gospodarstvu, podjetjem pa omogočiti, da pridobijo informacije o pogledu mladih na gospodarstvo ter o njihovih pričakovanjih. »Na Inštitutu za medijske komunikacije je sodelovanje z gospodarstvom zelo pomembno, saj želimo naše študente povezati z gospodarstvom in jim pomagati pri kakovostni zaposlitvi. Prav tako se nam zdi pomembno, da ob znanju, ki ga pridobijo na fakulteti, spoznajo trende in aktivnosti v širši industriji. Pobuda za skupen natečaj za najboljši video na temo Mladi in gospodarstvo je izjemno dobrodošla, saj bodo mladi lahko predstavili svoje poglede in razumevanje gospodarstva. Verjamem, da je pogled mladih pomemben pri razvoju gospodarstva in širše družbe. Tovrstno sodelovanje vidim kot izjemno pozitivno za vse deležnike ter za razvoj podjetij, pa tudi podravske regije v najširšem smislu,« je na predstavitvi projekta povedala predstojnica Inštituta za medijske komunikacije na mariborskem FERI-ju dr. Suzana Žilič Fišer. (AD)