junij 27, 2023

Pod nagrajeno steklenico se podpisuje Celjan Gašper Puhan

Ena najbolj prestižnih in prepoznavnih oblikovalskih nagrad na svetu je RED DOT Award. Z njo se lahko pohvali tudi Celjan Gašper Puhan, ki je nagrado prejel za sooblikovanje tako imenovane JRE steklenice.

Tanja Mudrinič in Gašper Puhan sta bila sošolca na Akademiji za oblikovanje, zdaj sta združila moči in osvojila nagrado. (Foto: FB JRE Slovenija)

Nagrado RED DOT Award podeljujejo podjetjem, ki razumejo, da dizajn izdelkom prinaša dodano vrednost in pozitivno vpliva na njihov posel. Med letošnjimi prejemniki nagrade je tudi JRE steklenica, ki sta jo oblikovala Celjan Gašper Puhan, diplomirani oblikovalec, ustanovitelj več podjetij in podpredsednik evropskega kulinaričnega združenja JRE, ter Tanja Mudrinič, vodja dizajna v Steklarni Hrastnik.

Nagrajena steklenica volumna 0,7 litra je plod sodelovanja združenje JRE Slovenija, studia Hrastnik Design 1860 in Steklarne Hrastnik. (Foto: JRE Slovenija)

»Pri tej steklenici ni ključna le estetska nota, ampak gre za bistveno širši pogled na problematiko vode in na trajnostni vidik v gostinstvu,« pravi Puhan. Nagrajeno steklenico že uporabljajo v več slovenskih restavracijah, kmalu jo bodo tudi po vsej Evropi. Podrobneje je o nagradi z Gašperjem Puhanom spregovorila Jasmina Levičar: