februar 18, 2024

Novo: Ugodna razvojna posojila za mlade kmete

V kmetijski radijski oddaji razkrivamo podrobnosti o novem javnem razpisu AGRO FI mladi, ki je namnejen mladim kmetom. Razpis prinaša ugodna razvojna ugodna posojila za financiranje projektov in naložb v kmetijstvu. Na voljo je 5,5 milijona razvojnih posojil.

Razvojna posojila so namenjena tudi naložbam v kmetijska gospodarstva za prehod v zeleno, digitalno in podnebno nevtralno kmetijstvo (Foto: Pixabay)

Hitrejše dostopanje do finačnih sredstev 
Gre za zanimivo priložnost, ki jo je pripravil Slovenski regionalno razvojni sklad (SRRS) v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP). Razvojno posojilo ponuja mladim kmetom številne ugodnosti, kot so subvencionirana obrestna mera, kapitalsko znižanje in portfeljska garancija. Namenjeno je kmetijskim gospodarstvom, ki želijo izboljšati konkurenčnost in se vključiti v trajnostne projekte. O pogojih za pridobitev posojila, ciljih projekta in upravičenih stroških smo razpravljali s strokovnjakinjo Katarino Žagar iz Direktorata za kmetijstvo. Oddajo je pripravila Snežana Prebil. Podrobnosti razpisa najdete TUKAJ.