februar 5, 2024

S projektom PONI do prvih korakov v podjetništvu

Zaživel je projekt PONI Savinjska – Podjetno nad izzive. V minulih dneh je v prostorih Inkubatorja Savinjske regije Celje z delom začela prva skupina udeležencev, ki bo v projektu naredila prve korake do uresničitve svoje poslovne ideje in ustanovitve lastnega podjetja.

Prva skupina udeležencev projekta PONI je svoje delo začela v Inkubatorju Savinjske regije v Celju. (Foto: RASR)

PONI Savinjska – Podjetno nad izzive  je vseslovenski projekt, v katerega so vključene vse regionalne razvojne agencije v državi. O njegovem namenu direktorica Razvojne agencije Savinjske regije Bojana Stopinšek pravi:

Prva skupina je z delom začela v Celju, drugo skupino bodo z javnim pozivom iskali v juliju in bo v Gorici pri Slivnici, v Podjetniškem inkubatorju Aurea, tretja pa konec leta v Nazarjih, na sedežu Razvojne agencije Savinjsko Šaleške regije. Na 1. razpis PONI Savinjska se je sicer prijavilo skoraj 30 udeležencev iz različnih občin Savinjske regije. Ocenjevalna komisija je izbrala 11 kandidatov z najbolj potencialno podjetniško idejo. Čaka jih 4 mesece dela, pravi Stopinškova in razlaga:

„Posebnost projekta predstavlja zaposlitev udeležencev za čas trajanja programa na Razvojni agenciji Savinjske regije, kar udeležencem omogoča ne le finančno podporo pri razvoju njihovih poslovnih idej, ampak tudi čas, ki ga lahko udeleženci namenijo izključno pridobivanju novih znanj, izkušenj in pripravi na vstop na samostojno podjetniško pot,“ še pravi Stopinškova. V projekt PONI Savinjska, ki ga bo Razvojna agencija Savinjske regije izvajala v sodelovanju s partnerskimi območnimi razvojnimi agencijami na območjih Savinjsko-Šaleško, Spodnje Savinjsko, Osrednje Celjsko, Dravinjsko, Obsotelje in Kozjansko, bo do vključno leta 2028 vključenih 106 udeležencev. Projekt PONI Savinjska je sicer v celoti vreden nekaj več kot 1,5 milijona evrov. (NS)