april 1, 2023

PRVOAPRILSKA NOVICA - V Gostilni Šempeter poleg restavracije še nočni klub?

1. april je dan šaljivcev. In tudi mi smo si vas nekoliko privoščili. Novica o tem, da bo novi najemnik Gostilne Šempeter v Bistrici ob Sotli dejavnost razširil še na nočni klub, ni resnična. 

Kakšne načrte ima novi najemnik Gostilne Šempeter? (Foto: Štajerski val)

Drži informacija, da je Kmetijska zadruga Šmarje našla novega najemnika, ki bo v objektu ohranil gostinsko dejavnost, prav tako bo obdržal ime Gostilna Šempeter. Res je tudi, da zadruga in bistriška občina imena novega najemnika še ne razkrivata, naj pa bi pogodbo podpisali kmalu. Izmislili pa smo si podatek, da bo novi najemnik poleg gostinske dejavnosti obiskovalce privabljal tudi z nočnim klubom. Krajanom Bistrice ob Sotli se tako ni treba bati morebitnega nočnega hrupa ter številnih nočnih obiskovalcev od blizu in daleč. 

PRVOAPRILSKA NOVICA se je glasila takole: 
Gostilna Šempeter v Bistrici ob Sotli bo kmalu dobila novega najemnika. Po odhodu družine Kunst bo šmarska kmetijska zadruga kmalu podpisala pogodbo z novim gostincem, čigar imena še ne razkrivajo. So pa zaokrožile novice o razširitvi ponudbe v gostilni.

Družina Kunst je gostilno Šempeter zaprla z marcem, ker z lastnikom objekta, Kmetijsko zadrugo Šmarje, ni našla skupnega jezika glede nakupa prostrov, o čemer smo podrobneje pisali TUKAJ.  

Kmetijska zadruga je kmalu našla novega najemnika, ki naj bi ohranil ime Gostilna Šampeter. Nadaljevanja gostinske zgodbe v Bistrici ob Sotli se veselijo tudi na tamkajšnji občini. Župan Franjo Debelak je povedal:

Podpis pogodbe s Kmetijsko zadrugo Šmarje naj bi sledil že v kratkem, imena najemnika pa do takrat ne želijo obelodaniti.

Smo pa neuradno izvedeli, da gre za podjetnika, ki že ima izkušnje v gostinstvu, dejavnost gostilne pa želi tudi razširiti. V kletnih prostorih objekta naj bi v večernih urah tako deloval tudi manjši nočni klub, saj tovrstne ponudbe na območju Obsotelja primanjkuje. Posebno poslovno priložnost novi najemnik vidi tudi zaradi vstopa Hrvaške v območje schengna. Poleg turistov in domačinov bi klub tako utegnil privabiti tudi več obiskovalcev s Hrvaške.

Več informacij za zdaj ni znanih, le še to, da naj bi nočni klub v začetku deloval v omejenem obsegu, glede na povpraševanje pa tudi razširil svojo dejavnost. Na občini odgovarjajo, da o tovrstnih načrtih novega najemnika še niso obveščeni, a da podpirajo raznoliko ponudbo, ki bi v občino privabila več turistov. 

POVEZANE VSEBINE

GOSTILNA ŠEMPETER ZAPIRA VRATA, BODO NAŠLI NOVEGA NAJEMNIKA?