september 12, 2023

Celje do nedelje središče obrti, podjetništva in tudi zabave

Začenja je 55. MOS

V Celju bo jutri vrata odprl 55. Mednarodni sejem obrti in podjetnosti. Ob sejemski ponudbi okoli 1000 razstavljavcev iz 25 držav, bo tradicionalno pestro tudi dogajanje na strokovnem področju, s predavanji, posveti, okroglimi mizami in predstavitvami strokovnih in državnih institucij.

Del dogajanja na letošnjem, 55. MOS-u, ki vabi med 13. in 17. septembrom, so predstavili (od leve proti desni): izvršni direktor družbe Celjski sejem Robert Otorepec, Dubravka Kalin z Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, predsednik OZS Blaž Cvar in Kristina Valenčič z Ministrstva za digitalno preobrazbo. (Foto: Štajerski val)

MOS tudi letos v petih segmentih
Od srede do nedelje se bo na 650 razstavnih prostorih celjskega sejmišča predstavilo okoli 1000 razstavljavcev iz 25 držav. Izvršni direktor družbe Celjski sejem Robert Otorepec pravi, da kljub temu, da so bila zaradi vodne ujme v avgustu prizadeta številna slovenska podjetja, upada pri razstavljavcih na ta račun ne beležijo. Pravi:

Sicer pa je tudi letošnji MOS razdeljen v pet segmentov, in sicer MOS dom, MOS turizem, MOS Tehnika Energetika, MOS B2B in MOS Plus. Države partnerice letošnji sejem letos nima, so pa posebno priložnost za predstavitev dali Ukrajini, kjer že več kot leto in pol divja vojna. Ob bogati sejemski ponudbi bo pestro tudi dogajanje na strokovnem področju, s predavanji, posveti, okroglimi mizami in predstavitvami strokovnih in državnih institucij.

OZS s tradicionalno Ulico obrti
Med razstavljavci bo tudi Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) s svojimi sekcijami in območnimi zbornicami, ki je partnerica sejma MOS od samega začetka, pred več kot pol stoletja. Tudi letos bo v ospredju predstavitve Ulica obrti. Predsednik zbornice Blaž Cvar:

Cvar dodaja:

Osrednja točka Ulice obrti bo znova Vajeniška pisarna, kjer bodo mladim na voljo vse informacije povezane z vajeniškim sistemom.

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport s poudarkom na mladih
Kot že nekaj let se bo tudi tokrat predstavljalo Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport s svojimi službami. Ob predstavitvi delovanja različnih delov ministrstva bo letos poudarek, kot pravi generalna direktorica Direktorata za turizem Dubravka Kalin, na mladih:



Ministrstvo za digitalno preobrazbo se predstavlja prvič
V luči vseobsegajoče digitalizacije na letošnjem sejmu sodeluje tudi Ministrstvo za digitalno preobrazbo. Kristina Valenčič, v. d. generalne direktorice Direktorata za razvoj digitalnih rešitev in podatkovno ekonomijo, pravi:

Sejem MOS v Celju bodo slovesno odprli v sredo ob 10. uri v družbi ministra za gospodarstvo, šport in turizem Matjaža Hana. Še več informacij o dogajanju in tem, kaj prinaša letošnji MOS, najdete TUKAJ. (NS)