marec 31, 2020

Jager zapira trgovini na Grobelnem in v Hruševcu

Podjetje Jager zaradi velikega padca prodaje zapira trgovini na Grobelnem in v Hruševcu. "Razumemo, da lokalna skupnost ni navdušena nad našo odločitvijo, z njo smo odlašali mesece, a sedaj v spremenjenih okoliščinah drugače enostavno ne gre," sporočajo iz Jagra.

Z zaprtjem trgovine na Grobelnem so odlašali več mesecev. (Foto: Podjetje Jagros)

Že več let v rdečih številkah
Poslovalnico Grobelno so v podjetju Jagros zaradi drastično zmanjšanega obiska po 10. marcu zaprli. Po navedbah direktorja Boštjana Jagra se že nekaj let na tej lokaciji ukvarjajo z rdečimi številkami, saj že tretje leto zapovrstjo ustvarjajo izgubo. "Prilagodili smo delovni čas, tako da je delala samo ena prodajalka, a kljub temu obseg poslovanja ne prinese pozitivnega rezultata, navkljub dejstvu, da je najemodajalec pokazal visoko mero pripravljenosti za sodelovanje in tudi znižal najemnino. Sedaj, ko se ljudje manj gibamo, predvsem starejši, pa je upad obiska tako drastičen, da ni mogoče zagotavljati dovolj visokega obračanja blaga, da bi bilo le to vedno sveže," pravi Jager in dodaja, da so se zaradi navedenega odločili, da poslovalnico zaprejo, saj si dolgoročno, zdaj, ko so tudi za trgovsko dejavnost časi zahtevnejši, ne morejo privoščiti negativnega poslovanja. 

Bo poslovalnico prevzel fanšizojemalec?
Boštjan Jager izpostavlja, da so odprti za vse predloge, ki bi morda prišli v smislu, da nekdo prevzame poslovalnico kot franšizojemalec. Podjetje Jagros je namreč pripravljeno nuditi vso podporo. »Za podjetnika je ena najtežjih odločitev, da zapre vrata oz. določeno poslovalnico. Žal moramo sprejeti in izvesti to odločitev. Razumemo, da lokalna skupnost ni navdušena nad našo odločitvijo, z njo smo odlašali mesece, a sedaj v spremenjenih okoliščinah drugače enostavno ne gre«, razlaga Jager.

Zdaj v Šmarje in Šentjur, tudi dostava na dom
Boštjan Jager ob tem izreka zahvalo vsem lokalnim prebivalcem, ki so jih s svojimi dnevnimi obiski podpirali do konca. "V bodoče jih vabimo v naše poslovalnice v Šentjur in Šmarje, čeprav se zavedamo, da je za nekatere to velika težava. Uvedli smo tudi možnost dostave na dom, preko naše spletne strani ali telefonskega naročanja," še pravi Jager in dodaja, da prav tako zapirajo Market Hruševec, kjer tudi ne dosegajo dovolj velikega obiska. (SP)