julij 9, 2018

Komu letos žalski grbi in plakete?

Čeprav sta do praznika občine Žalec še slaba dva meseca, pa so že znani letošnji dobitniki občinskih priznanj. Žalski občinski svetniki so jih potrdili na svoji najverjetneje zadnji seji v tem mandatu. In komu bo župan Janko Kos izročil letošnje grbe in plakete?

Občina Žalec svoj praznik obeležuje 6. septembra, v spomin na II. Slovenski tabor, ki se je v Žalcu na ta dan zgodil leta 1868. (Foto: Radio Štajerski val)

10 predlogov, 10 nagrajencev
Komisija za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja in priznanja tokrat ni imela pretežkega dela. Prejela je 10 predlogov za podelitev letošnjih grbov in plaket občine, po pet v vsaki kategoriji. Dobitnike so na svoji zadnji seji potrdili žalski občinski svetniki. Župan Janko Kos bo tako grbe občine Žalec izročil Milanu Pečniku, za dolgoletno uspešno in predano delo pri vzgoji in preventivi v cestnem prometu v Spodnji Savinjski dolini, Medobčinski splošni knjižnici Žalec, za spodbujanje bralne kulture, vseživljenjskega izobraževanja, medgeneracijskega sodelovanja in promoviranja kulturne dediščine v Spodnji Savinjski dolini, Pevskemu zboru POPseSLISH Žalec, ob 20-letnici delovanja in za uspehe na področju zborovskega petja, Planinski sekciji Ponikva pri Žalcu, ob 25-letnici delovanja in za dosežene uspehe v mladinski orientaciji, ter Razvojni agenciji Žalec, ob 20-letnici delovanja, za aktivno podporo podjetništvu in splošnemu razvoju Občine Žalec in Spodnje Savinjske doline. Plaket občine Žalec pa se bodo tokrat razveselili Frančiška Burjan, za večletno uspešno delo na področju zeliščarstva in promocije zdravja, Cvetka Grm, za dolgoletno aktivno delo v Krajevni organizaciji Rdečega križa Griže, ravnateljica I. Osnovne šole Žalec Tatjana Žgank Meža, ekipa Mavričnega teka Športnega društva Petrovče, za uspešno izveden tradicionalni Mavrični tek, ter Lokostrelski klub Sokol, za dosežene športne uspehe in vzgojo mladih. Grbe in plakete občine bodo letošnji nagrajenci prejeli na slovesnosti ob prazniku občine, 6. septembru. (NS)