Konjičan Oli se vrača domov, a le za kratek čas

25.02.2020

Oliver Tič iz Slovenskih Konjic se za kratek čas vrača v Slovenijo, da uredi dokumente, ki so mu jih ukradli. (Foto: FB Oliver Tič)

Konjičan Oliver Tič se je pred petnajstimi meseci odpravil na najdaljšo in najzahtevnejšo pustolovščino doslej – prehodil bo pot od Argentine do Aljaske. A načrte so mu pred kratkim pokvarili nepridipravi, ki so ga oropali. Vrača se domov, da uredi dokumente, ki so mu jih odtujili, nato pa bo nadaljeval svoj podvig.

Moški z noži so ga presenetili sredi noči
Oli, ki hodi po najdaljši cesti na svetu, imenovani Panamerica Highway, je danes še v Kolumbiji, se vrača v domovino. Poklicali smo ga in zaupal nam je podrobnosti o dogodku, ki ga je kar precej pretresel. Takole je povedal za naš radio:Po petnajstih mesecih na poti je Kolumbija Oliju prinesla prvo slabo izkušnjo. (Foto: Oliver Tič)

Oliver se jutri vrača v Slovenijo, urediti si mora namreč nov potni list, ki so mu ga roparji ukradli:

Postanek v domačih Slovenskih Konjicah bo Oliver izkoristil za druženje s prijatelji, kolegi in znanci. Pred časom napovedani potopis, ki so ga v Mladinskem centru Dravinjske doline z Olijem nameravali izvesti po Skypu, bo zdaj v živo:

Kje je Carlitos?
Oliver, ki je tik pred božičem na poti dobil družbo, simpatično psičko Carlitos, se v teh dneh domov vrača sam.Carlitos bo na Olija počakala v pasjem hotelu, kjer ji prav nič ne manjka. (Foto: Oliver Tič)

Pohodnika nato čaka še dobra polovica poti …

Oli ostaja optimist in pravi, da je nesrečni dogodek le še ena zgodba več, ki jo bo pripovedoval:

Oliverja bomo na njegovi poti spremljali še naprej. Če pa bi radi, o njegovih dosedanjih dogodivščinah slišali več v živo, potem vas v svojo družbo v Mladinski center Dravinjske doline vabi ta petek, 28. februarja. (NS)

POVEZANI PRISPEVKI: 

Oli tokrat po najdaljši poti na svetu

Konjičan Oli na najdaljši cesti na svetu nič več sam
Štajerski val v sliki