Konjiški bazen kljub izgubi ostaja odprt

12.03.2015
Med Konjičani so vse glasnejša ugibanja o zaprtju občinskega bazena. Zato sta občina in komunalno podjetje sinoči pripravila okroglo mizo in predstavila problematiko. Sodelujoči so se strinjali, da mora bazen ostati odprt.
Slab obisk, velike izgube

Po besedah direktorja konjiškega komunalnega podjetja Franca Doverja ugibanja o zaprtju bazena niso iz trte izvita. Bazen je lani pridelal več kot 54 tisoč evrov izgube, obisk je že več let slab, lani so na primer našteli le 32 kopalnih dni in v povprečju le osem kopalcev na dan. Prav tako bazen potrebuje korenito obnovo, ki bi stala vsaj 800 tisoč evrov.

Projektni skupini o obnovi bazena

Okrogle mize se je sicer udeležila le peščica občanov, a so bili enotni, da je bazen v mestu treba ohraniti. Predvsem pa vse generacije Konjičanov spodbujati, da bodo več prostega časa preživljali na bazenu. Dogovorili so se, da bo občina imenovala projektni skupini. Prva bo opredelila najnujnejša obnovitvena dela pred začetkom letošnje kopalne sezone, druga skupina pa bo pripravila dolgoročnejše rešitve. (BF)Štajerski val v sliki