julij 8, 2023

Kopalci Aqualune zaradi požara evakuirani, park v nedeljo spet odprt

Nekaj čez 17. uro je zagorelo v osrednjem objektu termalnega parka Aqualuna v Podčetrtku. Gasilci so ogenj uspeli hitro pogasiti, poškodovanih med zaposlenimi in obiskovalci ni bilo. Aqualuna bo z izjemo gostinskega lokala, kjer je nastal požar, v nedeljo obratovala normalno. 

Zakaj je zagorelo v Aqualuni?

Požar izbruhnil v skladišču enega izmed gostinskih lokalnov
Ognjeni zublji so popoldne delno uničili osrednji objekt v bazenskem kompleksu Aqualuna v Termah Olimia v Podčetrtku. Zagorelo je v objektu termalnega parka, v katerem so med drugim recepcija, trgovina in gostinski objekt z razgledno teraso. Gasilci iz okoliških gasilskih društev so požar že pogasili, obiskovalce Aqualune pa iz preventivnih razlogov evakuirali na varno. Po navedbah gasilcev poškodovanih med zaposlenimi in obiskovalci ni bilo. Pristojne službe z vodstvom družbe Terme Olimia so na kraju dogodka in vzrok nastanka požara še preiskujejo. Župan občine Podčetrtek Peter Misja, ki je bil skupaj z gasilci med prvimi na prizorišču požara, pravi, da je požar izbruhnil v zgornjem nadstropju objekta, kjer so gostinski prostori.



Gasilci okoliških gasilskih društev so ob hitrem posredovanju uspeli zaustaviti širitev požara. (Foto: Radio Štajerski val)

Terme Olimia: s hitrim odzivom preprečili večjo škodo
Iz vodstva Term Olimia so po končani gasilski intervenciji pojasnili, da je osebje termalnega parka zahvaljujoč pravilni in hitri intervenciji uspelo lokalizirati mesto požara do prihoda gasilcev, ki so na kraj dogodka prispeli že 6 minut po pozivu na intervencijsko številko. "V intervenciji je sodelovalo 83 gasilcev iz 8 lokalnih prostovoljnih gasilskih društev, ki že pospravljajo mesto požara. Ob požaru je bilo na kopališču okoli 1.500 obiskovalcev, ki so jih naši zaposleni nemudoma in brez večjih težav evakuirali in poskrbeli za njihovo varnost ter zaščitili mesto požara," so sporočili iz družbe in dodali, da se vsem zaposlenim, še posebej pa gasilcem iz vseh prostovoljnih gasilskih enot zahvaljujejo za hiter in pravilen odziv ter intervencijo, saj so v zelo hitrem času poskrbeli za varnost in preprečili nastanek večje škode. Vse obiskovalce, ki so zaradi hitre evakuacije kopališča morebiti na kopališču za sabo pustili razne osebne predmete pa pozivajo, da jih kontaktirajo.
V požaru je bil poškodovan le eden izmed gostinskih lokalov, pojasnjujejo v Termah Olimia. (Foto: Radio Štajerski val)

Aqualuna v nedeljo znova odprta
Termalni park Aqualuna bo z izjemo gostinskega lokala, kjer je nastal požar, jutri obratoval normalno, še sporočajo iz Term Olimia. V požaru je bil namreč po njihovih navedbah poškodovan zgolj en izmed gostinskih lokalov, vsi bazeni in vse vodne atrakcije ter ostali objekti pa niso bili v nobenem trenutku ogroženi in so ostali nepoškodovani. Upajo, da jim bodo v teh težkih trenutkih obiskovalci stali ob strani, zato vabijo, da jih obiščete že jutri, v nedeljo. Zakaj je zagorelo in kolikšna je škoda, pristojni še ugotavljajo. (SP)

Galerija slik