marec 14, 2020

Koronavirus udaril tudi po slovenskih zdraviliščih

Epidemija koronavirusa je hudo pretresla slovenska naravna zdravilišča. Zgodil se je črni scenarij, saj zaradi preprečevanja širjenja virusa večina občutno krči storitve oz. zapira svoja vrata. Zavod za zdravstveno zavarovanje je v vseh slovenskih zdraviliščih prestavil zdraviliška zdravljena.

Thermana Laško zaradi koronavirusa v celoti zaprta. (Foto: Thermana Laško)

Altbauer: odovedi se vrstijo, novih gostov ni
Kot je za naš radio pojasnil predsednik Skupnosti slovenskih zdravilnih zdravilišč Iztok Altbauer, v skupnosti aktualnih podatkov o ukrepih zdravilišč nimajo, saj se razmere iz ure v uro spreminjajo. "Zdravilišča budno spremljajo dogajanje v povezavi s širjenjem virusa, spremljajo ukrepe vlade in navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) ter ukrepe prilagajajo danim razmeram,« je dejal Altbauer in dodal, da se odpovedi rezervacij vrstijo, nekateri gosti zaključujejo bivanje v termah, novih pa praktično ni. 

Termalni Center Thermana Park Laško v celoti zaprt
Zaradi širjenja koronavirusa so v Termani Laško se dogodkov za preprečitev širjenja koronavirusa sprejeli dodatne ukrepe. "Od sobote, 14. 3., je v celoti zaprt Termalni Center Thermana Park Laško. Zaprt je tako bazenski del kot Savna Center Thermana Park. Aktualno situacijo bomo izkoristili za redna vzdrževalna dela, ki jih običajno sicer opravimo v septembru. Od sobote, 14. 3., sta zaprta oba Wellness centra, tako Wellness Spa Center Thermana Park kot Center zdravja in dobrega počutja v hotelu Zdravilišče Laško. Od sobote, 14. 3., je za zunanje obiskovalce zaprt tudi bazen v hotelu Zdravilišče Laško,"  so sporočili iz Termane Laško in dodali, da iskreno obžalujejo trenutne razmere, a upajo in verjamejo, da se v družbi dobrega počutja z gosti kmalu spet srečajo.

Medical Center Rogaška ustavil vse dejavnosti
V skladu z odredbo Ministrstva za zdravje RS smo ob razglasitvi epidemije COVID-19 z namenom preprečevanja širjenja okužbe in v skrbi za zagotavljanje varnosti vseh nas sprejeli odločitev, da začasno ustavimo izvajanje vseh dejavnosti v Medical centru Rogaška.

V Termah Olimia zapirajo LIPO in Orhidelio, v Termaliji odprte le savne
Za uvedbo strožjih ukrepov so se na današnjem sestanku odločili tudi v Termah Olimia"Odločili smo se, da danes do preklica zapremo restavracijo kavarno in pivnico LIPA. Podoben ukrep  bomo glede na situacijo in  v skladu z navodili pristojnih inštitucij v prihodnjih dneh naredili tudi z nekaterimi ostalimi objekti in tako z jutrišnjim dnem zaprli  Orhidelio, medtem ko bo v Termaliji zaenkrat obratoval le del savn,« je za naš radio zapisal direktor prodaje in marketinga Vasja Čretnik. Hkrati je izpostavil, da je v dani situaciji odgovorno in tudi nujno ukrepati, ter tako pristojnim institucijam pomagati zajeziti širjenje koronavirusa, prav zato so se kot podjetje, čigar osnovno poslanstvo je skrb za zdravje, odločili za uvedbo strožjih ukrepov. O nadaljnjih odločitvah in ukrepih bodo goste sproti obveščali.

V Dobrni zaprt notranji bazen v Hotelu Vita
Za ukrepe so se odločili tudi v Termah Dobrna, kjer bo zaradi zagotavljanja kakovosti od sobote, 14. marca(od 18.00 ure) do vključno 17. marca zaprt notranji bazen v Hotelu Vita. V tem času bosta gostom na voljo zunanji bazen in notranji whirpool, prav tako tudi masažni bazen v Deželi savn. Notranji bazen bo ponovno obratoval dne 18. marca v popoldanskem času.

V Termah Zreče zaprti Savna vas, bazen, in fitnes
Za zaprtje bazenskega kompleksa so se zaradi koronavirusa v petek, 13. marca, odločili tudi v Termah Zreče. «Skladno s priporočili vlade Republike Slovenije in Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) smo se odločili, da za zunanje goste do nadaljnjega zaprejo Savna vas, bazen, in fitnes v Termah Zreče. Čas je, da smo odgovorni in skupaj upoštevamo navodila pristojnih ter tako preprečimo nadaljnje širjenje virusa, » so zapisali na na fb strani.

V Čatežu zaprt Hotel Terme
Poostrene preventivne ukrepe so že 10. marca sprejeli v Termah Čatež, kjer so zaradi aktualnih razmer, vezanih na preventivo in omejitev širjenja koronavirusa, zaprli Hotel Terme. Predvidoma naj bi ga znova odprli 8. aprila. Vsa potrjena bivanja so prestavili v Hotel Toplice.

Terme Ptuj še odprte
V Termah Ptuj o zapiranju hotelskih ali bazenskih objektov danes do 14-ih še niso poročale in do nadaljnjega ostajajo odprte. 

ZZZS povsod po Sloveniji prestavil zdraviliška zdravljena
Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je sicer v petek sprejel sklep, da zavarovane osebe v primeru, ko jim je bilo na podlagi odločbe imenovanega zdravnika ali zdravstvene komisije ZZZS že odobreno zdraviliško zdravljenje v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja, to zdravljenje realizirajo v poznejšem roku. "Poznejši datum nastopa odobrenega zdraviliškega zdravljenja oziroma datuma nadaljevanja prekinjenega zdravljenja je najkasneje v 3 mesecih od datuma razglašene epidemije, torej najkasneje do 12.6.2020," so zapisali na ZZZS in dodali: "Če zavarovana oseba že izvaja odobreno zdraviliško zdravljenja in ga na svojo željo ali na predlog zdravilišča želi prekiniti, ji je potrebno omogočiti nadaljevanje že pričetega zdravljenja v poznejšem terminu«. (SP)

SORODNE VSEBINE:
V Termah Olimia odpovedi rezervacij, a cen ne bodo nižali