julij 29, 2021

Branje z nogami v vodi? Zakaj pa ne!

Poletne počitnice so najdaljše počitnice v šolskem letu, ponujajo nešteto aktivnosti. V celjski Knjižnici pri Mišku Knjižku pa otroke vabijo, da poletne aktivnosti združijo ... z branjem. Kot pravi Ida Kreča, se to odlično ujame.

V celjski knjižnici otroke spodbujajo, naj tudi med počitnicami med vsemi dogodivščinami izberejo tudi branje. (Foto: FB Osrednja knjižnica Celje)

V Osrednji knjižnici Celje tudi poleti otroke spodbujajo, da med nekaj časa najdejo za branje. Kot pravi vodja otroškega programa Ida Kreča, so jim pripravili izzive, ki jih morajo opraviti med branjem. Otroci med 25 poletnimi aktivnostmi izberejo 15 tistih, ki jih želijo sami združiti z branjem petih knjig, ki jih najbolj pritegnejo. Vpišejo jih v zloženko in jo v knjižnici oddajo do konca poletja. Sicer pa poleti pripravljajo tudi počitniški program za otroke, ki je v Knjižnici pri Mišku knjižku vsako sredo. Ida Kreča pravi, da se ob sredah zabavajo, poslušajo zgodbe in pravljice ter spodbujajo branje. Kaj pripravljajo danes? Še več o poletnih bralnih izzivih in o tem, kaj najmlajši najraje preberejo pa slišite v spodnjem posnetku. (TMG)