marec 13, 2023

Žlahtni komediji Veliki diktator in Vse zastonj! Vse zastonj!

Izbirali so gledalci in strokovna žirija

V Slovenskem ljudskem gledališču Celje so se sinoči zaključili 31. Dnevi komedije. Prinesli so 8 tekmovalnih predstav. Kdo je prejel žlahtne nagrade?

Ustvarjalci žlahtne komedije Veliki diktator. (Foto: Jaka Babnik/SLG Celje)

Žlahtna komedija po izboru občinstva je postala predstava Veliki diktator. Komedija v izvedbi SNG Drama Ljubljana je nastala po filmu Charlieja Chaplina iz leta 1940, gledalci so ji namenili oceno 4,8. V predstavi, kjer skoraj ni besedila, glavno vlogo igra Jurij Zrnec, ki je za naš radio povedal:  



Na Dnevih komedije pa žlahtno komedijo izbere tudi strokovna komisija - naziv je podelila komediji Vse zastonj! vse zastonj! Prešernovega gledališča Kranj. Med drugim so zapisali, da »tej predstavi uspe dokazati, da je z veščim obvladovanjem principov klasične komedije, za katere se zdi, da v našem prostoru počasi izginjajo, mogoče ustvariti gledališki presežek«.

Ustvarjalci žlahtne komedije Vse zastonj! Vse zastonj! (Foto: SLG Celje) 

Iz obeh nagrajenih predstav sta tudi naj komedijanta – naziv žlahtna komedijantka je prejela Vesna Pernarčič, žlahtni komedijant pa Jurij Zrnec. Žlahtna režiserka je Ajda Valcl za režijo predstave Vse zastonj! Vse zastonj! 

Galerija slik