junij 14, 2023

V Rogaški drugi mednarodni festival športnega filma

V Rogaški Slatini bo te dni 2. Mednarodni festival športnega dokumentarnega in igranega filma v Sloveniji. Na ogled bo 30 filmov s celega sveta. Festival s seboj prinaša tudi športne dogodke in pogovore z znanimi gosti. 

Festival sta na novinarski konferenci konec maja predstavila župan Rogaške Slatine, mag. Branko Kidrič, in direktor filmskega festivala Vojko Korošec. (Foto: Štajerski val)

2. Mednarodni festival športnega filma je pod sloganom »Culture Through Sport«. Od danes do sobote bo v Kulturnem centru Rogaška Slatina, pa tudi na prostem, na ogled 30 igranih in dokumentarnih filmov na temo športa in olimpizma. O programu, direktor festivala Vojko Korošec:

Ogled je brezplačen, celoten program in opis filmov najdete tukaj. Na ISFF Slovenia (International Slovenian Film Festival) je letos sicer prispelo več kot 300 filmov režiserjev s celega sveta, med katerimi je nato ožji izbor naredila strokovna žirija.

Program pa ne bo le filmsko obarvan, poskrbeli so tudi za športne aktivnosti. Na zadnji dan festivala, 17. junija, bo v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije organiziran prav poseben dogodek. To je, kot pravi Korošec:

Na dogodku se bodo lahko otroci pomerili v različnih športnih disciplinah. Na zadnji dan festivala bo tudi zaključna slovestnost, kjer bodo med drugim podelili nagrade za najboljše filme, v različnih kategorijah. Sledil bo še koncert skupine Jeanette. 

V sklopu festivalskega dogajanja bodo sicer organizirani tudi pogovori in razprave na temo filma in športa. Korošec razlaga:

In kaj so želje in cilji, ki jih želi z dogodkom doseči Občina Rogaška Slatina? Župan Branko Kidrič pravi:

V Rogaški Slatini so v letošnjem letu 2,3 milijona evrov namenili nadgradnji športne infratrukture, kar predstavlja 30 % sredstev, ki jih občina prejme za izvajanje obveznih nalog. Med drugim bo denar šel za izgradnjo nogometne infrastrukture v  Športnem centru, energetsko sanacijo Športne dvorane Janina, izgradnjo koloparka v Krajevni skupnosti Kostrivnica in nabavo dveh koles, prilagojenih invalidom. (KK)