marec 6, 2023

Na Forma vivi Makole letos tudi literati

KUD Forma viva Makole je objavil razpisa za 21. kiparsko slikarsko druženje FORMA VIVA MAKOLE 2023. Na Dežnem pri Makolah bo 2. septembra ustvarjalo do največ 10 kiparjev in 20 slikarjev, tokrat prvič pa se jim bodo pridružili tudi literati. Na druženju bodo letos izbrali skulpturo - naj spominek občine Makole.

V minulih letih so kiparji na Na Dežnem pri Makolah ustvarjali velike skulpture, letos pa bodo izdelovali skulpture manjših velikosti. (Foto: Milan Sternad)ti

KUD Forma Viva Makole se pripravlja na 21. kiparsko slikarsko druženje FORMA VIVA MAKOLE 2023, ki bo na Dežnem pri Makolah 2. septembra. Čeprav je sprva kazalo, da se bo mednarodno uveljavljena prireditev zaradi finančnih in organizacijskih težav poslovila, pa so se organizatorji vendarle odločili, da s prireditvijo nadaljujejo. A kot pravi pobudnik in organizator forma vive Ivan Dvoršak, bo srečanje letos v nekoliko spremenjeni obliki. "To bo enodnevno medgeneracijsko druženje umetnikov, ki vključuje slikarje, kiparje, po novem pa tudi literate in učence osnovnih šol. Slikarji bodo že po tradiciji ustvarjali na tematiko kulturne dediščine Haloz, kiparji pa bodo tokrat namesto velikih izdelovali manjše skulpture, visoke do največ 18 centimetrov. Izbrana skulptura bo služila kot prvo nastali spominek v občini Makole," napoveduje Dvoršak:

Prijave umetnikov, ki bi želeli sodelovati na 21. druženju, v KUD Forma viva Makole zbirajo do konca aprila. Na Dežnem pri Makolah je sicer v zadnjih dvajsetih letih skupaj ustvarjalo 111 kiparjev iz 21 držav, skupaj so izdelali blizu 300 skulptur. (SP)