avgust 28, 2020

Kakšna bo 70. sezona v celjskem gledališču?

Novi koronavirus je močno prizadel kulturo, tudi Gledališču Celje je povzročil veliko preglavic. A vseeno se že veselijo nove sezone, ki bo jubilejna, sedemdeseta. Prihodnji teden začnejo vpisovati abonente. 

V celjskem gledališču se pripravljajo na novo sezono, med drugim bodo imeli za vsako predstavo dvojno zasedbo, da preprečijo odpovedovanje predstav v primeru bolezni katerega od igralcev. (Foto: Gledališče Celje)

Kulturno življenje se je za nekaj mesecev praktično popolnoma ustavilo. Preventivni ukrepi zdaj omogočajo, da je kulturno dogajanje spet mogoče, a v precej okrnjeni obliki. To dodobra občutijo tudi v celjskem gledališču. V novi sezoni bo velika omejitev števila gledalcev, obljubljajo pa, da bo zato več predstav. Program bo prav tako bogat.

„V prvi polovici sezone načrtujemo štiri nove premiere – komediji Marjetka, str. 89 Lutza Hübnerja in Laž že dobro znanega francoskega dramatika Floriana Zellerja, čigar uspešnico Oče še zmerom igramo, in večkrat nagrajeno sodobno ameriško dramo Gorazdov vozel, v drugi polovici sezone pa bomo uprizorili še komedijo Pravi heroji Roka Vilčnika, nagrajeno z žlahtnim komedijskim peresom, in dramo Oblast teme Leva Nikolajeviča Tolstoja, ki je zaradi prekinitve dela nismo mogli dokončati letos spomladi,“ naštevajo v gledališču.

Abonmajske vstopnice bodo začeli prodajati v prihodnjem tednu. Več o tem preberite TUKAJ. Tudi Abonmajček za otroke bo. Najmlajši si bodo lahko ogledali 3 predstave: Mačka Murija, Heidi in Tisto o bolhah.

Kako jih je sicer koronakriza prizadela celjsko gledališče in kako se po njej znova postavlja na noge, se je z upravnico Tino Kosi pogovarjala Eva Peserl. Prisluhnite jima v spodnjem posnetku.