december 10, 2020

Kulturni december na GCC tudi letos

Čas, v katerem že več mesecev živimo, je predrugačil kulturno udejstvovanje tudi na Gimnaziji Celje - Center. A december je pri njih vseeno kulturno obarvan. Vsebine pa so preselili na splet.

Tudi GCC že več tednov sameva, a njegov kulturni utrip je še vedno živ, le na malo drugačen način. (Foto: Štajerski val)

December je na Gimnaziji Celje - Center že tradicionalno zapolnjen s kulturnimi dogodki. Kot vsako leto, so dijake, ki soustvarjajo kulturni utrip ne le v šoli, temveč tudi v svojih krajih, nagradili s šolskimi Prešernovimi priznanji. Prejelo jih je kar 61 dijakov. Prav tako so že predstavili zgodbo Tudi Luka nosi masko, ki otrokom s svojo pripovedjo razlaga trenutne ukrepe. Dogodki so zaradi trenutne situacije preko spleta – jutri zvečer se tja seli tudi predstava improvizacijska gledališka gimnazije. Sicer pa bo na facebooku GCC-ja 23. decembra nekoliko zamaknjen vsakoletni Miklavžev koncert, praznični glasbeni pozdrav Sloveniji, ki bo v znamenju 30-letnice plebiscita. Dan prej bo Bela snežinka, ki predstavlja in povezuje umetniško smer gimnazije. Obeta pa se tudi nekaj spletnih seminarjev – za dijake, učence in učitelje. Še podrobneje o prazničnem kulturnem utripu na Gimnaziji Celje - Center pa v spodnjem pogovoru z ravneteljem Gregorjem Delejo. (TMG)