april 9, 2024

Naj mladinski pevski zbor je iz Rogaške Slatine

Slavili so tudi pevci Gimnazije Celje Center

Na 35. Mladinskem pevskem festivalu v Celju je zapelo več kot 1400 mladih zborovskih pevcev in njihovih zborovodij z vse Slovenije. Nagrade za najboljše so šle tudi v naše kraje.

Mladinski pevski zbor Glasbene šole Rogaška Slatina je na tekmovanju od 100 možnih točk prejel 92,3 točke in tako zlato priznanje z odliko. (Foto: GŠ RS/Andreja Ravnak)

»Festivalsko dogajanje je vrhunec doseglo z bienalnim državnim tekmovanjem mladinskih pevskih zborov, ki je letos prvič potekalo pod okriljem MPF in bo odslej nastajalo v sodelovanju med Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti, Zavodom Celeia Celje in Mestno občino Celje. Mladinsko zborovsko petje na državni ravni se je tako vrnilo v stare tirnice po nekaj letih premora zaradi posledic covida-19,« so po koncu večdnevnega festivala sporočili organizatorji.

Del festivala so tudi nastoi na prostem, v mestnem središču Celja. (Foto: mpf.si)

Naziv najboljši zbor 27. državnega tekmovanja absolutno sta letos prejela Dekliški zbor Gimnazije Kranj pod vodstvom zborovodje Erika Šmida ter Dekliški zbor Gimnazije Celje Center, ki ga vodi zborovodja David Preložnik. Ta zbor je prejel tudi posebni priznanji za srednješolski zbor za najbolj prepričljivo izvedbo slovenske ljudske pesmi, in sicer skladbe Nevesta, le jemlji slovo, ter za najbolj prepričljivo izvedbo sodobne zborovske skladbe – Strah.

Naziv najboljšega mladinskega zbora je šel v Rogaško Slatino, zmagal je Mladinski pevski zbor Glasbene šole Rogaška Slatina, ki ga vodi zborovodkinja Andreja Došler. Slatinske pevke so ob tem prejele tudi posebno priznanje, in sicer za odlično izvedbo skladbe Trobentice. Z Andrejo Došler se je po velikem uspehu pogovarjala Katja Žolgar. Prisluhnite v spodnjem posnetku. 



Mladinski pevski zbor Glasbene šole Rogaška Slatina vodi zborovodkinja Andreja Došler (Foto: GŠ RS/Andreja Ravnak)