september 8, 2020

Naša mala knjižnica že 13. leto

Prihodnji mesec bo že 13. leto zaživela Naša mala knjižnica. To je knjižnica, ki otroke na različne načine vabi med knjižne platnice. Kako jih v svoj svet sprejmejo knjižni junaki in kako se v tej knjižnici prepletajo jeziki, nas je zanimalo.

Lani se je Naši mali knjižnici pridružilo kar 200 osnovnih šol in vrtcev. (Foto: FB Naša mala knjižnica)

KUD Sodobnost že 13. leto pripravlja Našo malo knjižnico. V projekt je vključenih že 200 vrtcev in osnovnih šol, letos se jim priključujeta tudi Hrvaška in Estonija. Za otroke organizatorji pripravijo nabor knjig avtorjev iz čim bolj različnih okolij. Tako otroci pridobivajo nova znanja, avtorji pa se uveljavljajo na novih trgih. Otroke pa k branju spodbujajo tudi z različnimi dejavnostmi, povezanimi s knjigami, ki jih prebirajo. Med drugim dobijo pismo avtorjev knjig in izdelajo lutke knjižnih junakov.

Šole in vrtci se lahko v Našo malo knjižnico vključijo še do 25. septembra, saj bo knjižnica zaživela oktobra. Kaj še ponuja, kako knjižni junaki otroke spremljajo tudi na smučanju in na vrtu ter zakaj bodo otroci letos brali pismo v finščini, pa v soidnjem pogovoru s Katjo Kac, ki bdi nad Našo malo knjižnico. (TMG)

Galerija slik