julij 11, 2023

Neja in Nuša najboljši na fotografskem natečaju

Utrinki s kozjanskih travnikov

Na fotografskem natečaju Kozjanskega parka Suhi travniki Biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje, namenjen učencem osnovnih pol, je nagrado za najboljšo avtorico prejela Neja Premrl, priznanje za najboljšo fotografijo pa Nuša Florijančič.

Neja Premrl iz OŠ Šmarje pri Jelšah je razglašena za najboljšo avtorico. (Foto: Karmen Jazbinšek)


Fotografija, ki je bila na natečaju razglašena za najboljšo, njena avtorica je Nuša Florjančič.

»Natečaj je bil izveden v okviru UNESCO projekta Suhi travniki in Biosferno območje Kozjansko in Obsotelje, katerega cilj je, da ohranimo suhe travnike, ki so pomembna območja velike biotske raznovrstnosti,«
razlagajo v Javnem zavodu Kozjanski park ter dodajajo, da je nanj prispelo 196 fotografij. Vsak sodelujoči avtor je lahko sodeloval z največ 8 fotografijami, ki so nastale v letu 2023 na suhih travnikih v Biosfernem območju Kozjansko in Obsotelje.

Nagrado za najboljšo avtorico fotografskega natečaja je prejela Neja Premrl iz Osnovne šole Šmarje pri Jelšah, priznanje za najboljšo fotografijo pa Nuša Florijančič iz Osnovne šole Šmihel. Fotografski natečaj je dobil tudi svojo razstavo – nastale fotografije si lahko ogledate v Slovensko-bavarski hiši v Podsredi do konca septembra. (AD)

Utrinek s fotografske razstave v Slovensko-bavarski hiši. (Foto: Karmen Jazbinšek)