julij 6, 2023

Plesalci, ki krojijo evropski in tudi svetovni vrh

Plesni center TBA se je z minulega evropskega prvenstva vrnil s številnimi uspehi, najbolj odmevnega je dosegla modern otroška formacija, ki je priplesala vse do naslova evropskih prvakinj. Prejšnji teden so plesali tudi na državnem prvenstvu. Pogovarjali smo se z dvema od trenerk.

Plesni trenerki Manca Langus in Nija Blažan. Plesni center TBA ples poučuje v Celju in Šentjurju, vračajo se tudi v Žalec. (Foto: Štajerski val)


Modern otroška formacija - evropske prvakinje. (Foto: FB TBA)


V Plesnem centru TBA poučujejo hip hop, jazz balet in modern plese, tako na rekreativni kot tekmovalni ravni. Na nedavnem evropskem prvenstvu na Poljskem je modern otroška formacija pod vodstvom trenerke Mance Langus premagala vso konkurenco in osvojila naslov evropskih prvakinj. V juniju je bilo tudi evropsko prvenstvo v hip hopu, tam sta na najvišjo stopničko stopili Karin Sušec in Maša Kočevar, v kategoriji duo otroci. Ob tem so plesalci in plesalke Plesnega centra TBA osvojili še ostala vidna priznanja. Pohvalijo se lahko tudi z naslovi svetovnih prvakov. Več rezultatov najdete TUKAJ
Maša Kočevar in Karin Sušec - evropski prvakinji v hip hopu. (Foto: FB TBA)

Na Štajerskem valu sta nas obiskali trenerki Manca Langus in Nija Blažan, v pogovoru s Karmen Šemrl sta spregovorili o uspehih, o tem, kaj je potrebno zanje, pa tudi o plesu nasploh. Prisluhnite v spodnjem posnetku.




(Foto: TBA)