november 29, 2020

Savinjčani berejo že 14. leto

Žalska knjižnica je vstopila v 14. sezono branja za odrasle. Za zdaj so bralci še malo zadržani, opažajo v knjižnici. A so prepričani, da se jim bo pridružilo vsaj toliko bralcev kot lani. Na seznamu pa tokrat najdejo naslove, ki spomnijo na številne obletnice in dogodke.

Knjige skrbno izberejo, pravi direktorica žalske knjižnice Jolanda Železnik. Letos se z njimi spominjajo več obletnic in dogodkov. (Fotografija je simbolična. Foto: Štajerski val)

V Medobčinski splošni knjižnici Žalec so vstopili v novo sezono branja za odrasle Savinjčani beremo. Direktorica Jolanda Železnik pravi, da so pripravili premišljen izbor knjig, iz katerih bodo bralci lahko izbirali. S seznamom pa so se spomnili obletnic, na katere bi sicer lahko hitro pozabili. Tako je na seznamu tudi zbirka del Neže Maurer, častne občanke občine Polzela, ki bo decembra dopolnila 90 let. Pa tudi:

 

Ob tem opaža, da z njimi od začetka pred 14-imi leti bere vse več ljudi:

Ob načinu izposoje, ki ga narekujejo trenutne razmere, bo na kakšno knjigo morda treba počakati malo dlje, a časa za branje je dovolj, pravi Železnikova. Branje za odrasle bodo zaključili maja. Pogovor z Jolando Železnik pa najdete v spodnjem posnetku. (TMG)