maj 13, 2023

Šmarski učenci navdušili z muzikalom Party do sm(a)rti

Skupina šmarskih osnovnošolcev navdušuje z avtorskim muzikalom Party do sm(a)rti. Na premieri so doživeli stoječe ovacije, to nedeljo vas vabijo na ponovitev predstave.

Mladi so pri ustvarjanju muzikala pokazali izjemno veliko ustvarjalnosti, pa tudi odgovornosti, saj so praktično za vse poskrbeli sami.

Muzikal so ustvarili mladi iz Mladinskega kulturnega kluba Netek, sicer učenci Osnovne šole Šmarje pri Jelšah.

Utrinek iz predstave, ki jo bodo prihodnji teden prikazali tudi ostalim šolarjem. Upajo, da bodo lahko nastopili tudi za katero osnovno šolo iz bližnje okolice.

Pod idejo in scenarij se lahko podpišejo Blaž Kolar, Mia Šuc in Pija Herič, ki so že v ime muzikala vpletli šmarščino. »V Šmarju smrti verjetno nihče ne reče smrt, ampak smart,« razlaga Blaž ter razkrije, da se že čisto na začetku predstave zgodi umor. In zatem? Po odgovor pojdite v Šmarje pri Jelšah, kjer bodo mladi to nedeljo ob 16. uri predstavo ponovno odigrali. Še več o tem, kako je muzikal nastajal, ter kako je združevati ples, petje in igro, sta nam Blaž in Mia povedala ob včerajšnjem gostovanju v našem stdiu, Silvester pa je spregovoril tudi s Katarino Ratej, ki je avtorica koreografij za vse pesmi, ki so v muzikalu. Prisluhnite v spodnjem posnetku: 




Katarina, Blaž in Mia na Štajerskem valu, kjer so muzikal predstavili v pogovoru s Silvestrom.